DALIĆ TALIJANIMA OTKRIO KOJEG MU JE VATRENOG NAJTEŽE RAZUMJETI: ‘Zanimljiv je on lik, ali ne trebate ući u njegovu glavu…’

FOTO:

Nakon što je odradio tri utakmice s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Zlatko Dalić dao je velik intervju za talijanski sportski medij La Gazetta dello Sport.

Hrvatski izbornik pričao je, između ostalog, o Vatrenima koji nastupaju za talijanske klubove, ali i o Mariju Mandžukiću koji igra za Milan, a oprostio se od reprezentacije.

“Ivan igra dobro i u napadu i u obrani i zato mu odgovara ova formacija, što znači da je Conte bio jasan u svojim uputama. Ivan je inteligentan igrač i žrtvuje se za dobrobit momčadi. Perišić je pokazao da mu je mjesto u Interu. On i Conte možda nisu na početku pronašli zajednički jezik, ali sad dobro rade zajedno“, objasnio je Dalić.

Osvrnuo se i na Marcela Brozovića za kojeg su Talijani imali zanimljivo pitanje. Pitali su hrvatskog izbornika je li uspio ući u Marcelovu glavu jer se Conte nedavno žalio kako je Broz težak igrač za razumjeti. “To je dobra fraza i znam što znači“, nasmijao se Dalić pa nastavio:

“Marcelo je zanimljiv lik, ali ne trebate ući u njegovu glavu. On igra za svoje suigrače i volim ga trenirati. Zabavan je kao osoba i talentiran za mnoge stvari. Često igra stolni tenis, pikado, biljar. On je fantastičan sa svojim suigračima“, rekao je Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak