DALIĆ UOČI TURSKE: “Od njega očekujem velike stvari…”

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra će odraditi prijateljsku utakmicu protiv Turske. To će biti 9. dvoboj ove dvije reprezentacije, a sutrašnji okršaj najavio je naš izbornik Zlatko Dalić na današnjoj presici.

Hrvatski izbornik potvrdio je kako će utakmica poslužiti za eksperimentiranje pa se tako očekuje ovaj sastav 4-2-3-1: Sluga – Juranović, Uremović, Vida, Melnjak – Badelj, Bašić (Kovačić) – Rog, Pašalić, Oršić (Bradarić) – Čolak (Budimir).

“Opet jedan sličan ciklus kao i zadnji put. Ovog puta imamo više putovanja. Imamo tešku prijateljsku utakmicu, ali to je prigoda da damo priliku igračima koji su do sada manje igrali, ali i njima prilika da se dokažu i da meni zadaju jednu novu slatku brigu i opravdaju svoj poziv u reprezentaciju. Ovo je zadnja prilika da ovako nešto probamo jer u ožujku počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, tako da je ovo zadnje što možemo probati. Veselim se toj utakmici i čekam da mi igrači koji manje igraju odgovore na moja pitanja”, rekao je Dalić za Novu TV.

Za Hrvatsku će sutra debitirati mladi Wolfsburgov stoper Marin Pongračić.

“Sutrašnji plan je dati priliku Pongračiću i obojici vratara. Očekujem od Pongračića da donese dodatnu konkurenciju u obrambenim redovima i zaista očekujem velike stvari od njega. Znam da nije igrao posljednjih nekoliko mjeseci (mononukleoza), ali to je igrač koji ima kvalitetu i koji se pokazao u Bundesligi. Moramo tražiti mlade igrače koji će biti nova energija.”

Komentari

komentara

« Povratak