Dalić vrlo iskreno: „Ne možemo mi izdržati taj ritam!“

FOTO:

Hrvatska je sinoć na Maksimiru pobijedila Švedsku 2:1. Izbornik Zlatko Dalić je prokomentirao ovu pobjedu, ali je i izrazio zabrinutost zbog nekih okolnosti.

Dalić vrlo iskren

Zlatko Dalić je zadovoljan pobjedom, ali ne baš cijelim tijekom utakmice protiv Švedske:

„Najvažnija su bila tri boda. Gledao sam snimku, igrali smo dobro sat vremena, a poslije smo pali. Nismo tu bili dobri, no tri boda su najvažnija. Htjeli smo igrati bez napadača da pojačamo vezni red i uz dva brza napadača raditi višak, što smo i radili. Tako smo i dali dva gola. Pad je bio i možda zbog umora, dečki su u ritmu prvenstva, ali bio je i visoki ritam. Čim u tom sistemu jedan igrač popusti, to se vidi.”

Izbornik je vrlo zadovoljan novim licima u momčadi:

„Zadovoljan sam Melnjakom i Uremovićem. Filip je pokazao agresivnost, sretan sam s njim, dobili smo jedno rješenje. Lijevo imamo tri igrača u konkurenciji, Barišić, Melnjak i Bradarić, sve dobra rješenja. Barišić je u redu što se tiče ozljede, bit će spreman za Francuze.”

Ipak, problem koji je Dalić istaknuo je Kramarić i njegova ozljeda:

„Kramarića i dalje muči ozljeda, vidjet ćemo što će biti protiv Francuske, jučer ga nisam ni mislio stavljati. Protiv Francuske ćemo mijenjati, ne možemo mi izdržati taj ritam, moramo paziti igrače, teško je izdržati tri utakmice u sedam dana. Unatoč tome, idemo na pobjedu, rezultat ne smije padati. Bili smo bolji u finalu Svjetskog prvenstva, u Ligi nacija, idemo sada pobijediti.”

Komentari

komentara

« Povratak