Dan nakon katastrofe: Zlatko Dalić otkrio glavni uzrok bolnog poraza!

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

U razgovoru s hrvatskim novinarima, Zlatko Dalić je priznao odgovornost, ali i uvjerenost kako će se njegovi nogometaši ponovni dići.

„Svi smo izgubili…“

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, nakon najtežeg poraza u povijesti smatra kako treba smireno pristupiti problemu:

„Nakon utakmice nije bilo puno priče, igrači su svega svjesni. Najgore je odmah nakon utakmice, glave su još vruće, čut ćemo se nakon par dana kada pogledam utakmicu, nema potrebe za ikakvim tenzijama, za lošim stvarima. Ja neću posezati za tim, niti ću ja ikoga prozivati jer to nije moj stil. Svi smo izgubili,a  ja sam odgovoran jer sam ja trener.“

Što je uzrok tako teškog poraza?

„Odigrali smo jako dobro početnih 20 minuta, baš prema dogovoru. No nakon drugog gola više nije bilo igre, počeo je svatko za sebe igrati. Trčali jesmo, ali to nije bilo grupno, nego jedan po jedan. Igrači su se ubili od trčanja a nizašto. Kasniji ulazak u sezonu je evidentan problem.”, objasnio je Dalić te nastavio:

„Prvi gol je uslijedio na našu punu obranu poslije centaršuta, nismo bili dobri na skoku unutar šest metara. Drugi gol je, pak, bio isto naša greška kada su udarcem iz daljine povisili na 2-0. A nakon toga više nije bilo ni samopouzdanja ni sigurnosti, a niti motiva pa je sve bilo gotovo. Pali smo nakon dva udarca i dva gola.“


Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Više od Španjolaca, iznenadili su ga vlastiti igrači

S obzirom na relativni neuspjeh na Mundijalu, bilo je očito koliko se Španjolci žele dokazati, pod vodstvom novog trenera. Već za mjesec dana, očekuje nas dvoboj s Engleskom.

„Englezi su također imali prazan korak kao i mi, situacija je ondje kao i kod nas. Početak je sezone pa se vidi da nisu pravi i to je to. Španjolci su, pak, kiksali na svjetskom prvenstvu pa se ovo očekivalo. Imaju novog izbornika, novu ekipu, grizu… Doživjeli su debakl i sada se žele dokazati. To je razlika između njih i nas.“, kazao je Dalić te dodao:

 „Protiv ovako motivirane momčadi, koja igra pred svojom publikom, koja je nova, koja se stvara nije se moglo igrati individualno već jedino u sustavu kako smo se bili dogovorili i kako smo počeli utakmicu. Iz ovoga moramo izvući dobre pouke jer kada radimo onako kao što se dogovorimo to izgleda dobro, no čim počnemo raditi nešto izvan tog dogovora odmah dobijemo šamar. Ovo nam je bila dobra škola, jednostavno moramo zaboraviti i krenuti naprijed.“

Na pitanje jesu li nas Španjolci iznenadili nekim taktičkim zamislima, Dalić je iskreno odgovorio:

„Nisu nas ničim iznenadili Španjolci, dok smo mi igrali dobro nisu ništa mogli. Mi smo stvorili dvije-tri šanse a oni nisu bili niti puknuli po golu. Više su me iznenadili naši igrači.”, rekao je Dalić.

ODVRATNI I BEZOBRAZNI: Engleski mediji žestoko ismijali Hrvatsku!

Komentari

komentara

« Povratak