DAN UOČI UTAKMICE S CIPROM: Dalić otkrio koji je najveći problem u reprezentaciji!

FOTO:

Hrvatska u petak gostuje na Cipru u sklopu sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na današnjoj konferenciji za medije utakmicu su najavili Duje Ćaleta-Car i izbornik Zlatko Dalić.

Bit će važno strpljenje

Izbornik Zlatko Dalić smatra kako Vatrene sutra ne čeka laka utakmica:

„Očekujemo tešku utakmicu, ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Moramo biti spremni na to, Cipar je dobio Sloveniju ovdje, izvukao je bod protiv Slovačke, ima kvalitetu, znamo što nas čeka.”

„Nama je sad borba za Katar i svaka je utakmica važna. Čeka nas utakmica gdje ćemo imati veći posjed lopte, igramo bez pritiska, želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Bit će važno naše strpljenje i da ne podcijenimo protivnika. Bitna utakmica, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake. Moramo to dobro odraditi, zbog toga je taj pritisak.”, dodao je izbornik pa se osvrnuo na najveći problem koji trenutno ima reprezentacija:

„Problem je što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali ja vjerujem u naše mlade igrače. Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema, tražit ćemo ulaske u prazan prostor. Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu.”

„Najvažnije da sve držimo u svojim rukama. Ako će sve ići svojim tokom, našim dobrim utakmicama i realnim rezultatima, u zadnjoj utakmici mogli bismo biti opušteniji. Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama, ne sjećam se da su neke baš prošle glatko. Izgubili smo već pet bodova, mislim da će 20 ili 21 bod biti dovoljno.”, zaključio je Dalić.

Znamo što nam je cilj

Duje Ćaleta-Car je najavio utakmicu riječima:

„Hrvatski navijači mogu očekivati kvalitetnu igru, što smo pokazali i prošli ciklus, kad smo imali tri utakmice. Sada imamo dvije i imamo više vremena za uvježbavanje. Nadam se da će naši navijači vidjeti dobru utakmicu i tri boda. Bit će teška utakmica, to je sigurno. Najgore je kad se upišu tri boda, danas svatko igra nogomet. Znamo po što smo došli, tri boda, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo.”

„Analizirali smo Cipar, stožer je to dobro odradio. Imali smo par sastanaka, imat ćemo i završni. Nismo ih dobro upoznali kroz Europu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu.”, zaključio je Duje.

Komentari

komentara

« Povratak