DANI ALVES JE KRIV: Evo koliko godina će provesti u zatvoru…

FOTO:

Bivši brazilski nogometaš Dani Alves nekada je bio najbolji desni bek na svijetu. Mnogi fanovi diljem svijeta i dalje smatraju kako je jedan od najvećih na toj poziciji, ali bivši član Barcelone danas proživljava teške dane.

Naime, 40-godišnjak je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Suđenje nekadašnjem nogometašu završeno je 7. veljače ove godine, a 15 dana kasnije saznao je presudu.

Tužiteljstvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvesovi odvjetnici branili su ga činjenicom da je bio pijan. Sada imaju pravo uložiti žalbu, što znači da slučaj još nije zaključen, a nogometaš ostaje u zatvoru. Jamčevina je odbijena zbog straha da bi pobjegao u Brazil koji ne izručuje svoje državljane osuđene na zatvor u drugim državama.

Podsjetimo, Alvesu se sudilo da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju. Tužiteljstvo je protiv Alvesa imalo niz forenzičkih i videodokaza te iskaze svjedoka.

Tvrdili su da je Alves na spomenuti datum pozvao žrtvu i njezine prijatelje, počastio ih pićem, a zatim djevojku odveo u WC kao jedini dio noćnog kluba koji nije bio pokriven kamerama. Navodno ju je tražio oralni seks, što je ona odbila, pa ju je silovao, a zatim napustio klub. Djevojka je odmah policiji prijavila incident. Liječnik ju je pregledao, a policija je započela istragu.

Alves je imao fantastičnu karijeru. Nastupao je za brazilske klubove Bahiju i Sao Paulo, Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG i meksički Pumas. Uz spomenuta 43 trofeja s najvećim europskim klubovima, dvaput je bio osvajač Copa Americe s reprezentacijom Brazila, za koju je odigrao 126 utakmica i zabio osam golova.

Usprkos briljantnoj karijeri u najvećim klubovima te nizu raskošnih ugovora, Alves se na suđenju požalio na tešku financijsku situaciju. Tvrdi da je u minusu 20 tisuća eura.

Komentari

komentara

« Povratak