DARIO ŠIMIĆ: Nisam za nacionalni stadion, a Maksimir je promašena investicija!

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu jučer je, u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije, treću godinu zaredom održana konferencija Business u sportu (BUS). Među brojnim gostima iz poslovnog i sportskog svijeta bio je i bivši Vatreni.

Od profesionalnog nogometaša do uspješnog biznismena

Jedan od najzanimljivijih predavača ovogodišnjeg izdanja BUS konferencije bio je bivši hrvatski reprezentativac, Dario Šimić.

Nogometnoj javnosti je poznat kao jedan od onih uz čije se ime nikad nisu vezali skandali. Rođen je u Zagrebu gdje je i započeo igračku karijeru u Dinamu. S 23 godine potpisuje za milanski Inter, a četiri godine kasnije za gradskog rivala, Milan. Nakon četiri godine seli u Monaco, da bi se 2010. vratio u Dinamo i ondje završio karijeru. Također, od 1996. do 2008. je bio član reprezentacije, s kojom je osvojio i svjetsku broncu, 1998. godine.

Kako je sam objasnio, za razliku od brojni igrača koji jako loše raspolažu svojim primanjima, Šimić se još za vrijeme igračkih dana odlučio ulagati u vlastiti biznis. Iako je u početku imao svojih poslovnih gafova danas je uspješan poslovni čovjek koji kod sebe zapošljava 200-tinjak ljudi. Srž njegovog biznisa je distribucija vode Aquaviva te kave VIVAScaffe. Osim toga, vlasnik je i franšize kafića Vivas te distributer vlastitih aparata za kavu diljem Hrvatske.

Naravno, osim biznisa, Dario je rado pričao i o nogometu.

Na pitanje treba li Hrvatskoj nacionalni stadion te može li Maksimir biti obnovljen za tu svrhu, Šimić je poprilično jasan:

„Maksimir je, na žalost, promašena investicija. Ja nisam za nacionalni stadion već za ulaganje u infrastrukturu u pojedinim klubovima. To je moguće na način da ulože sami klubovi, lokalna zajednica, a u takvim situacijama uskače i FIFA i UEFA. Mislim da novac nije problem, njega ima, no često su tu prisutni neki drugi interesi.“

Velika boljka hrvatskih stadiona je slaba posjećenost, a Dario ima prijedlog kako to promijeniti:

„Nogomet ima monopol u svijetu sporta. Rješenje za bolju posjećenost je stvoriti od nogometa i pojedinog kluba brand i tako pridobiti ljude. Nogomet mora biti razlog okupljanja i druženja, a ne samo biznis.“

Dario Šimić se proteklih godina profilirao kao jedan od glavnih oponenata postojećem vodstvu HNS-a. Na žalost, nije uspio prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu pa je krajem 2017. Davor Šuker ponovno izabran za predsjednika. Na pitanje planira li se ponovno kandidirati Šimić je odgovorio:

„Ja sam ispunjen čovjek. Dosta sam okupiran poslom, a nastojim čim više vremena provesti i s obitelji. No, nikad se ne zna, vidjet ćemo. Pred Davorom su još tri godine mandata, vidjet ćemo što će biti nakon toga. Stanje u hrvatskom nogometu je nešto bolje nakon SP-a no prostora za napredak ima još jako puno.“

Šimić se osvrnuo na predstojeće kvalifikacije Vatrenih za EURO te izbornika Zlatka Dalića.

„Od reprezentacije očekujem plasman na EURO, naravno. Imamo izuzetne igrače, a izbornik Dalić radi sjajan posao. Čovjek radi pošteno i vidi se da u reprezentaciju zove najbolje igrače, a ne kao što se zvalo u neka prošla vremena. Vjerujem da rezultat neće izostati, iako, naravno – bit će teško ponoviti Rusiju.“, kazao je Šimić pa se osvrnuo i na veliki uspjeh Luke Modrića:

„Ma Luku je teško uopće komentirati. To je čudesan uspjeh. Mislim da nitko nije vjerovao da jedan Hrvat i vezni igrač može postići tako veličanstven uspjeh. Kad uzmete u obzir da se nogomet igra u cijelom svijetu: od Brazila do Afrike i Rusije… Svi znamo kako i gdje je Luka započeo tako da je ovo zaista fascinantan uspjeh!“

VELIKI GOSPODIN: Pep Guardiola se ispričao zbog pobjede kojoj je kumovao sudac!

IGRA SEZONU ŽIVOTA: Bivša zvijezda Juventusa skida Cristiana Ronalda s trona!

Komentari

komentara

« Povratak