Dario Špikić: “Dinamo mi je uvijek u srcu, odmah pored obitelji!”

FOTO:

Nakon što je u travnju ove godine NK Dinamo produžio ugovor Velikogoričana Darija Špikića postalo je i više nego jasno kako se radi o još jednom velikom imenu na koje vrijedi računati. Dinamov nogometaš Špikić plavi dres kluba iz Maksimirske šume nosi od ljeta 2021., ali njegova predanost zagrebačkim modrima traje mnogo dulje.

Dario Špikić Dinamo vidi kao drugi dom. 11 godina je bio član poznate Dinamove škole, a iako je od prvog profesionalnog ugovora mnogo vremena proveo na klupi, to ga nije obeshrabrilo, već naprotiv, potaknulo da se izbori za svoje mjesto u prvih 11.

“Špikić je još mlad i ima vremena, ali je svojim strpljenjem pokazao iznimnu emotivnu i mentalnu zrelost. Na kraju krajeva, za odigrati utakmicu je potrebna staloženost koju Špikić svakako ima, ali isto tako ima i mjesta za rast”, napominje nogometna stručnjakinja Ivona Kovačić dodajući kako Špikić danas većinu utakmica igra od prve minute.

Brojke govore dovoljno

Naime, prošle sezone je Dinamov nogometaš Špikić propustio samo jedno kolo HNL-a. U gotovo 90 posto utakmica igrao je u prvom postavu i zabio pet golova uz šest asistencija. Impresivna statistika za dečka iz Velike Gorice. Važnost brojki prepoznale su i Mightytips – kladionice koje daju bonus u Hrvatskoj, u kojima je NK Dinamo dio stalne ponude tijekom sezone, ali i velikih natjecanja.

“Dario je definitivno na radaru”, kaže Ivona Kovačić, “Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić mu je već uputio pretpoziv, ali još ćemo morati pričekati da Špikića vidimo u popularnim kvadratićima. Prvenstvo u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Državama 2026. je najkasniji datum kada će zaigrati za Vatrene, iako očekujemo da će se Dario priključiti i ranije.”

Popriličan uspjeh za mladića koji je karijeru započeo u trećeligašu NK Kurilovec, prešao u Dinamo, da bi se preko Hajduka i Gorice još jednom vratio u Dinamo.

Sve što ima duguje roditeljima

Usprkos dobrim rezultatima, Dario ostaje skroman. Prilikom potpisivanja ugovora napomenuo je kako je ponosan što ostaje dio obitelji, te obećao da će opravdati ukazano povjerenje. Prema njegovim riječima, radi se o ostvarenju dječačkih snova koje su gradili Dario Špikić i roditelji na koje se uvijek mogao osloniti.

U svojim intervjuima otvoreno govori kako bez obiteljske podrške ne bi uspio. Kaže kako su u oni bili utjeha kada je utakmice provodio na klupi, ohrabrenje kada je počeo ulaziti na teren, ali i oslonac danas, kada je jedno od najpoznatijih imena kluba iz Maksimira.

Konkurencije se Dinamov nogometaš Špikić ne boji. Tvrdi kako je Dinamo klub prepun izvrsnih igrača, ali i kako je konkurencija izvrsna motivacija za svakog profesionalnog sportaša. Dario Špikić i roditelji se imaju čime ponositi!

U ponosu prednjači majka Dubravka koja nerijetko pusti suzu kada priča o Dariju. Priča kako ga uspjeh nije promijenio te kako se i dalje ponaša onako kako su ga odgojili: kako prema njima, braći i sestrama, tako i prema prijateljima i poznanicima. Dubravka tvrdi kako su ga ohrabrivali u nogometu, ali i kako je obrazovanje bilo prioritet bez kojeg se ne može. Sanjala je o tome da bude liječnik, ali kroz smijeh dodaje kako je pristala na kompromis jer se drugo dvoje djece fokusiralo na obrazovanje.

Njihov Caffe Bar BD je lokalno okupljalište ne samo fanova Darija Špikića, nego i svih navijača Dinama i Vatrenih. Zidove krase dresovi popularnih nogometaša, među kojima je i Darijev plavi dres. Gosti su oduševljeni činjenicom što mogu biti blizu svom idolu, a svi drže palčeve da ga osim u modrom, gledaju i u prepoznatljivim kvadratićima.

Špikić njeguje timski duh

Dario Špikić nikada ne propušta priliku pohvaliti svoje suigrače, ali i bivše kolege. Većinu njih zna iz svojih mlađih dana, a pogotovo mlađe reprezentacije gdje je s Ljubičićem odigrao nebrojeno mnogo izvrsnih utakmica. Iznimno cijeni i stariju generaciju. Ističe kako među svim kategorijama Dinama vlada sloga čemu pridonosi i trener Čačić koje opisuje kao osobu koja će svima dati šansu.

Ako je suditi po Špikićevim riječima, Čačić nema problema s igračima dok god oni sami ne stvaraju probleme. Dapače, nerijetko ih počasti večerom, druženjem, te potiče igrače da se fokusiraju na zbivanja na terenu, umjesto na kuloarske priče i klupsku politiku.

Dario Špikić privatno

U slobodno vrijeme Špikić voli igrati tenis, pogotovo parove. Iako ga se u nekoliko navrata fotografiralo s raznim ljepoticama, Djevojka Darija Špikića još uvijek je tajna, te popularni igrač nije službeno obznanio niti jednu vezu. Zasad, je njegov jedini fokus nogomet.

Proteklih godina mediji su ga snimili kako šeće s anonimnom atraktivnom brinetom, no svadbena zvona se još niti ne čuju u daljini. Bez obzira na to, jedno je sigurno, djevojka Darija Špikića bit će prava sretnica!

Komentari

komentara

« Povratak