DE TELEGRAAF TVRDI: Jedan od najvećih europskih klubova želi Dalića!

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, posljednji klupski angažman imao je u Al-Ain FC. Potom je preuzeo Vatrene s kojima je uzeo srebrnu i brončanu medalju na Svjetskim prventvima.

Koliko je Dalić danas cijenjen najviše donose razne špekulacije o njegovoj budućnosti. Naime, Dalića bi vrlo rado na izborničkoj klupi htjeli vidjeti Južna Koreja, Japan, Kolumbija te još neke vrlo ugledne reprezentacije. Nekoliko puta godišnje dolete takve priče, a nedavno se čak spominjao i Brazil.

Ništa manje interesa nema ni u klupskom nogometu. Tako je danas nizozemski De Telegraaf lansirao kako tamošnji velikan Ajax želi za trenera vidjeti Zlatka Dalića!

Jučerašnji remi s Volendamom, fenjerašom nizozemske lige, bila je kap koja prelila čašu za upravu Ajaxa i odlučili su se za smjenu trenera Alfreda Schreudera. Rezultati nisu na nivou koje je Ajax prikazivao posljednjih godina, a odlaskom Erika ten Haga nekadašnji trener Club Bruggea trebao je u teoriji samo nastaviti gdje je njegov prethodnik stao s obzirom na rezultate u Belgiji.

Ajax je protiv Volendama imao posjed lopte 83 posto, 31 udarac na gol, od čega sedam u okvir, a gosti su imali tek dva udarca i jedan u okvir. Volendam je poveo u 59. minuti golom Miranija, a Kudus je u 80. minuti spasio Ajax od poraza i još veće blamaže u Amsterdamu.

Ipak, vjeruje se kako Zlatko Dalić ima velike ambicije nastaviti s Hrvatskom. I ove godine naše nogometaše očekuju novi izazovi pa tako imaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, a tu je i završnica trećeg izdanja Lige nacija.

Komentari

komentara

« Povratak