Deschamps na udaru kritika, usprkos svjetskom zlatu: „Ne želim da ovakva igra postane norma u trening kampovima i klubovima!“

FOTO:

Francuska je reprezentacija osvojila svjetsko zlato. Po mnogima, francuska je igra, usprkos momčadi punoj zvijezda – neprepoznatljiva i negledljiva. I dok većina Francuza slavi, javilo se i dosta kritičara na račun izbornika Deschampsa i njegove vizije igre.

Bolna istina

Jedan od onih koji su bez „dlake na jeziku“ opleli po izborniku koji je doveo Francuze do svjetskog zlata je i bivši reprezentativac, Hatem Ben Arfa.

„Svjestan sam da je metoda efektivna i korištena jako dobra, Deschampsova momčad samo čeka greške protivnika i koristi svaku priliku da ih kazni. To najčešće nije spektakularno, ali je efektivno, međutim nisam siguran da ovim stilom možemo preživjeti neko loše iznenađenje iz kvalifikacija za sljedeći Euro, jer će ispred nas stajati mnogi koji će čekati da uskočimo u vlastitu zamku!”, iskreno je progovorio Ben Arfa te nastavio:

„Znam da većinu nije briga na koji se način dođe do pobjede i da nemaju ništa protiv ovakve igre, ali da sam ja Deschamps, otišao bih na vrhu i pustio nasljednika da iskoristi tehnički potencijal i oslobodi talente koje imamo. S ovakvim potencijalom, trebali bismo stvorili identitet prekrasne francuske igre, poput Brazilaca.”

„Također, znam da ću sada šokirati u ovo vrijeme nacionalnog slavlja, ali nije me briga. Nisam tu da razbijam euforično raspoloženje nego da gledam unaprijed. Ne trebamo skrivati iza zlata: ovaj stil i identitet su odvratni! Ne želim da ovakva igra postane norma u trening kampovima i klubovima!“ , zaključio je 31-godišnjak.

HRVATI SU HIT: Evo što o našima misle Totti, Sacchi, Shearer, Neville, Materazzi…

Komentari

komentara

« Povratak