DETALJI VELIKE SRAMOTE U SPLITU: Evo koliko huligana završilo u zatvoru! Veliki broj policajaca ozlijeđeno…

FOTO:

Sinoć nakon derbija između Hajduka i Dinama vidjeli smo pravi kaos i sukob između domaćih navijača te policije. Osim policije, u akciji su bili i vatrogasci koji su morali gasiti požare na sve strane oko Poljuda. Čak je i velika materijalna šteta u pitanju.

U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju. Kako prenose domaći mediji, liječničku pomoć je zatražio i 47-godišnji navijač koji je zadobio ozljedu ramena, glave i povredu oka, no nije bilo potrebe za njegovom hospitalizacijom. Navijački neredi na ulicama Splita počeli su nakon završetka utakmice kada su gorjeli metalni kontejneri i kante duž Zrinsko Frankopanske ulice, na parkingu i nešto niže kod Starog placa.

Pet je kontejnera u potpunosti izgorjelo, a nešto poslije 23 sata je gorjela i roleta stana u Karamanovoj ulici. Plastični i metalni kontejneri gorjeli su i u Teslinoj, Ličkoj, Karamanovoj i Rendićevoj ulici te Ulici Hrvatske mornarice.

Vatra je plamtjela na parkiralištima zbog čega su brojni građani strahovali za svoja vozila i uznemireno pozivali policiju u pomoć. Nered se “prelio” i na udaljenije ulice od Poljudske ljepotice na Blatine, u Šimićevu ulicu gdje su gorjeli plastični kontejneri.

Na terenu se s vatrom borilo 45 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split s ukupno 14 vozila. Opći kaos koji je započeo upadom navijača Hajduka na nogometni teren i čupanjem stolica na stadionu te navijački neredi paljenja kontejnera po gradu izazvali su veliku materijalnu štetu.

Gradonačelnik Ivica Puljak, koji je bio na utakmici, na svojoj je društvenoj mreži osudio nerede i uništavanje imovine, poručivši da nema opravdanja za nasilje.

Splitska policija ranije je izvijestila da je sinoć privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Za analizu utakmice Chelsea – Manchester United kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak