DINAMI IZVISIO: Monsef Bakrar ostvario fantastičan transfer!

FOTO:

22-godišnji alžirski ofenzivac, Monsef Bakrar, bio je jako blizu potpisa za Dinamo, ali cijeli posao ipak je propao. Štoviše, dotični se čak navodno i slikao u dresu Dinama, ali Zagreb neće biti nova destinacija u njegovoj karijeri.

Sportske novosti ekskluzivno donose kako je Istra odlučila prodati Bakrara u američki MLS! Točnije, Alžirac je sve dogovorio s New York FC-em. Za Monsefa Bakrara FC NYC platit će Istri 1961 2 milijuna dolara odštete (oko 1,8 milijuna eura), a Bjelanović je utvrdio i postotak od idućeg transfera alžirskog napadača.

Tako će se, eto, unutar 11 mjeseci potvrditi kako je Istra 1961 iskoračila kao klub, inkasirajući s ovim transferom (kada se formalno naplati) blizu 4,5 milijuna eura. Toliko se naime prihodovalo od transfera Perkovića (2 milijuna), Miškovića (250 tisuća) i Belje (postotak 300 tisuća).

Za Istru 1961 se epilog transfera Monsefa Bakrara pokazao u kudikamo povoljnijoj (sigurnijoj) varijanti od umalo zaključenog prijelaza u Dinamo. U tom aranžmanu Zeleno-žuti su trebali dobiti 400-500 tisuća eura za posudbu Bakrara do lipnja 2024. godine, a onda bi Dinamo mogao (a ne morao) otkupiti igrača za 1,1 milijun eura. Taj posao naposljetku je propao nakon što Dinamo nije uspio usmjeriti prema Istri 1961 dva igrača, kako je bilo od početka pregovora dogovarano.

Zanimljivo, ovaj američki klub na radaru također ima i napadača Rijeke, Matiju Frigana, ali sve bi moglo propasti zbog dolaska Bakrara.

Komentari

komentara

« Povratak