Dinamo bi na transferima bivših igrača ovog ljeta mogao zaraditi milijune eura

FOTO:

Dinamo će i ovog ljeta napuniti blagajnu od transfera.

Iz Maksimira sigurno odlazi Dani Olmo, samo se još ne zna kamo i za koji iznos. Spominju se cifre od 30-ak milijuna eura, čime će Španjolac postati najskuplji Dinamov igrač u povijesti. Za Olma su zainteresirani Tottenham, Leverkusen, Milan, a navodno i PSG, no službenih ponuda još nema.

No, da nekim čudom u ovom prijelaznom roku ne proda nijednog igrača, Dinamo bi svejedno jako dobro zaradio. Za njega će prodavati drugi klubovi, odnosno Real, Wolfsburg i Celtic u kojima su bivši Dinamovi igrači. Hrvatski prvak je na transferu Matea Kovačića iz Reala u Chelsea već zaradio 915.000 eura na ime naknade za razvoj igrača. Prema FIFA-inim pravilima, klub za koji je igrač potpisao prvi profesionalni ugovor dobiva 0,5 posto iznosa transfera koji je iznosio oko 45 milijuna eura za svaku sezonu (do 23. godine) koju je igrač tamo proveo.

Osim toga, ovog ljeta će nove klubove najvjerojatnije naći Josip Brekalo i Jozo Šimunović. U ugovore o transferu oba ta igrača iz Dinama (u Wolfsburg i Celtic), Dinamo je ugradio klauzulu prema kojoj mu pripada određeni postotak od sljedećeg transfera, najčešće do 20 posto. Za Brekala je jako zainteresirana Benfica kojoj treba zamjena za Joaa Felixa, a hrvatskog reprezentativca platila bi oko 20 milijuna eura, što znači da bi Dinamo na njegovu transferu mogao zaraditi oko tri milijuna eura.

Slična je situacija s Jozom Šimunovićem. Celticova stopera želi Lille koji je spreman ponuditi oko sedam milijuna eura, od čega bi Dinamu također mogao pripasti poneki milijun.

SJAJNE VIJESTI ZA DINAMO: EVO TKO SE VRATIO U MAKSIMIR!

ODLIČAN POSAO: Livaković napušta Maksimir i branit će u Ligi petice!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak