Dinamo dobio pozivnicu engleskog Premiershipa

Dinamo je dobio pozivnicu engleske Premier lige, pa će se tako modri klinci u još jednom natjecanju suprostaviti ponajboljim vršnjacima Europe…

Mlade nade zagrebačkog Dinama, igrači do 23 godine, uskoro će započeti s nastupima u još jednom renomiranom europskom natjecanju. Naime, pred talentiranim klincima Dinama na rasporedu je Premier League International Cup. Riječ je o zanimljivom natjecanju, za igrače do 23 godine, koje već treću sezonu organizira – engleska Premier liga.
U Premier League International Cupu natječe se 12 engleskih i 12 europskih klubova…
Pozivnicu za nastup u ovom natjecanju dobivaju klubovi koji su godinu dana ranije (sezona 2015/16.) prošli grupnu fazu Premier League International Cupa. Ali, i klubovi izvan Engleske za koje predstavnici Premier lige misle da imaju dovoljnu kvalitetu za nastupe na takvoj razini. Uz zagrebački Dinamo, po prvi puta na ovom natjecanju po prvi puta sudjeluju Valencia, Sparta Prag, Feyenoord, Wolfsburg i Hertha.

Dinamo se tako u skupini D nalazi sa Swanseajem, Chelseajem i Feyenoordom, a u toj je grupi već odigrana i jedna utakmica. Swansea je na svom Landore Training Groundu s 2:0 bio bolji od nizozemskog Feyenoorda. Naslov prvaka iz prošle sezone brani Villarreal koji je u finalu s 4:2 bio bolji od PSV-a.

Svaka momčad u skupini igra po tri utakmice, a svi se dvoboji igraju – na Otoku. Dinamo će prvo 11. studenoga gostovati na Landore Training Groundu kod Swanseaja, a onda u prosincu (kada modri klinci odrade svoje nastupe u juniorskoj Ligi prvaka) odigrati još dvije utakmice. Prvo 16. prosinca u Aldershotu (Chelsea), a onda i četiri dana kasnije u Stoke d’Abernonu (Feyenoord).

Plasman u daljnu fazu natjecanja (četvrtfinale) izborit će pobjednici skupina, te dvije najbolje drugoplasirane momčadi. Ovu momčadi Dinama i kroz ovo će natjecanje voditi Mario Cvitanović, a mlade nade modrih imat će uz nastupe u juniorskoj Ligi prvaka još nekoliko zanimljivih, ali i vrlo kvalitetnih utakmica. Treba očekivati da će modri na toj razini nastupiti s igračima koji brane boje druge momčadi Dinama

Skupina A: Benfica, Derby County, Sunderland, PSV
Skupina B: Man. United, Middlesbrough, Sparta Prag, Villarreal,
Skupina C: Wolfsburg, Porto, Liverpool, Leicester
Skupina D: Swansea, Chelsea, DINAMO, Feyenoord
Skupina E: Norwich, Aston Villa, Celtic, Valencia
Skupina F: Everton, Athletic Bilbao, Hertha, Reading

Komentari

komentara

« Povratak