DINAMO I DIJELJENJE BESPLATNIH KARATA? Ovaj čovjek tvrdi da je to prava katastrofa!

FOTO:

Dinamo Zagreb bez premca je već dugo godina najbolji hrvatski nogometni klub. Modri su jedini naš klub koji se može pohvaliti da redovito igra Europu na jesen dok ostali HNL klubovi odigraju nekoliko europskih utakmica tijekom ljeta. No, postoji jedan veliki problem u Dinamu, a to su navijači.

Hrvatski prvak ima velikih problema kad je u pitanju domaće prvenstvo, pa tako redovito možemo vidjeti akcije preko kojih pokušavaju vratiti navijače. Na utakmici s Interom u prošlom kolu svaki gledatelj s kupljenom kartom dobio je besplatan ulaz na derbi s Hajdukom. Dinamo je promovirao akciju preko novina, portala i društvenih mreža, uključili su se Nenad Bjelica i igrači koji su koristili svaki javni istup da naglase problem praznih tribina i pozovu navijače na stadion, ali ništa od toga nije pomoglo. Na Inter je došlo 2204 gledatelja.

O fenomenu praznog Maksimira i besplatnim kartama naš najpoznatiji portal index.hr razgovarao je s Marijanom Palićem, stručnjakom za sportski marketing i autorom knjige “Atomski marketing”, koji iza sebe ima mnogo iskustva u radu s najboljim klubovima u Hrvatskoj.

Palić smatra da je poklanjanje ulaznica za utakmice HNL-a katastrofalna ideja.

“To je najgori potez koji neki klub, organizacija ili savez mogu napraviti. Time se ruši vrijednost samog proizvoda te se stvara kultura u kojoj se sve očekuje besplatno. Kako ćeš opravdati besplatne ulaznice onim navijačima koji su platili ulaz ili kupili godišnju pretplatu? Oni se u tom slučaju sigurno osjećaju izigrano i manja je vjerojatnost da će i sljedeće godine kupiti godišnje ulaznice. Oni koji dobiju besplatne ulaznice više ne cijene taj događaj kao nešto što se treba platiti jer kad jednom dobiješ nešto besplatno, nadaš se da će tako biti i drugi put”, objašnjava naš sugovornik i dodaje da problem nije samo u nogometu već i u drugim sportovima koji navikavaju publiku da je sportski proizvod besplatan.

“Takva politika nema perspektivu, što je i vidljivo u sve manjoj posjećenosti sportskih događaja. Svi do zadnjeg trena čekaju besplatne ulaznice, Pogledajte primjer rukometa: za vrijeme jakih natjecanja u rukometnoj Ligi prvaka ulaznice su se dijelile besplatno pa zašto bi onda netko plaćao za gledanje utakmica domaće ili regionalne lige ako premium proizvod dobiju u potpunosti besplatno? Da se vratimo na nogomet, ako nudite besplatnu ulaznicu za derbi s Hajdukom, zašto bi netko platio gledanje puno slabijih protivnika iz HNL-a? Ako želiš popuniti sportski događaj, potrudi se ljudima ponuditi doživljaj zbog kojega će doći”, kaže Palić.

Cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

ŽELITE LI OVO? Mourinho želi u Bayern, ali pod samo jednim uvjetom!

Komentari

komentara

« Povratak