Dinamo i Hajduk za 20-ak dana igraju prvi derbi sezone. Evo gdje ćete ga moći gledati

FOTO:

Odlučeno je kako nova sezona HNL-a počinje 15. srpnja, a uvod će biti dvoboj hrvatskog Superkupa između Dinama i Hajduka.

Također, s novom sezonom dolaze i novosti s televizijskim prijenosima. Glavni dio utakmica domaćeg prvenstva prenosit će se na dva nova MaxSport kanala, koji bi s radom trebali početi krajem lipnja, a bit će dio ponude Hrvatskog Telekoma.

Prije no što krene HNL, Dinamo kao osvajač prvenstva te Hajduk kao pobjednik Kupa za 23 dana, odnosno 9. srpnja natjecat će se za trofej Superkupa. Prijenos te utakmice bit će na jednom od novih MaxSport kanala.

Podsjetimo, hrvatsko nogometno prvenstvo od iduće sezone prenosit će se i na HRT-u. “Nakon uspješnog završetka višemjesečnih pregovora i partnerskog dogovora s vlasnikom televizijskih i radijskih prava, Hrvatskim Telekomom, Hrvatska radiotelevizija (HRT) s ponosom i zadovoljstvom objavljuje kako se prijenosi utakmica Hrvatske nogometne lige vraćaju na Drugi program Hrvatske televizije (HRT-HTV2).”

“Iako smo cijelo ovo vrijeme kroz naše informativne i specijalizirane emisije pratili događanja u domaćem nogometu, prijenosi utakmica HNL-a ponovno se vraćaju u program HTV-a nakon 2011. godine.

Ugovorom, čije je trajanje četiri godine, te pokriva natjecateljske sezone 2022./ 23., 2023./ 24., 2024./ 25. i 2025./ 26., HTV ima pravo na prijenos 27 utakmica u jednoj sezoni, kao i na korištenje sažetaka i pregleda svih utakmica kroz svoj informativni i sportski program. To ujedno znači kako će za vrijeme trajanja ugovora našim gledateljima ukupno biti dostupno 108 utakmica HNL-a”, poručili su početkom lipnja.

“S početkom jesenske sheme programa, sredinom rujna, od 10. kola gledatelji će svake nedjelje od 15 sati na HTV-2 moći pratiti prijenose utakmica sve boljeg i zanimljivijeg domaćeg nogometnog prvenstva”, objasnili su.

SLUŽBENO: BORUSSIA DORTMUND DOVELA HRVATA!

Komentari

komentara

« Povratak