DINAMO KONAČNO ODLUČIO: Evo hoće li Ivanušec napustiti klub!

FOTO:

Luka Ivanušec jedan je od najboljih igrača zagrebačkog Dinama kojeg najviše povezuju s velikim izlaznim transferom ovog ljeta.

Ovaj hrvatski reprezentativac praktički je imao dogovoren transfer u Feyenoord, ali se cijeli posao oduljio jer su Modri htjeli imati što snažniju momčad u novom pohodu na najelitnije nogometno natjecanje, Ligu prvaka. Naravno, nešto se pita i Nizozemce koji nisu bili najsretniji kada je pala odluka da će transfer biti realiziran nakon dvomeča s AEK-om. Na kraju se desila velika tragedija noć prije prvog susreta u ATENI pa smo dobili novo odgađanje.

Sada, kako doznaje Germanijak.hr, prema svemu sudeći Dinamo je ipak odbio Feyenoord i Luka Ivanušec ostaje u Maksimiru! Prema njihovim saznanjima, predsjednica Uprave Vlatka Peras prethodno se konzultiravši s ostalim članovima Uprave i sportskim sektorom. Peras je odluku donijela temeljem nekoliko argumenata. Prvi i svakako najvažniji je da Dinamo ima financijsku stabilnost. Osim onog što treba doći na ime transfera Joška Gvardiola, nešto je kapnulo od transfera Brozovića i Kovačića, vjerojatno će i od Majera koji je na milimietar od Wolfsburga.

Dakle, sasvim dovoljno je na računu za mirnu jesen. Naravno, tu se očekuje i transfer Josipa Šutala, za kojeg Dinamo ima zamjenu, za razliku od Ivanušeca. Nadalje, u Maksimiru smatraju kako je deset milijuna eura premalo da se ulazi u rizik.

A prodati igrača koji je u posljednjih šest mjeseci bio najbolji u redovima Dinama – bio bi velik rizik! Naposljetku, Dinamo je tu u povoljnoj situaciji jer Luka Ivanušec ima aktualni ugovor još tri godine i njegova prodaja nije “pod mus” kao što su, primjerice, one od Petkovića i Livakovića koji su zakoračili u posljednju godinu ugovora.

Kada se sve to stavilo na papir – logičan zaključak nametao se sam po sebi; nije sazrelo vrijeme za prodaju Ivanušeca i on ostaje član svlačionice Igora Bišćana barem do zime. Naravno, postoji mogućnost da se dok kraja kolovoza javi neki novi kupac koji će “izuti iz cipela” društvo iz Maksimira, ali to je već druga tema…

Komentari

komentara

« Povratak