DINAMO KONAČNO PRONAŠAO SVOG ‘KAPITALCA’: Iskusni defanzivac i reprezentativac stiže na Maksimir!

FOTO:

Tongo Doumbia (27), reprezentativac Malija i veznjak Toulousea, nova je meta Dinama! Radi se o iskusnom nogometašu koji je odigrao čak 162 utakmice u Ligue 1, u tri francuska kluba, Stade Rennaisu za koji je odigrao 60 utakmica, Valenciennesu, čiju majicu je odijevao 36 puta, te u Toulouseuza čiju je momčad nastupao 66 puta.

Veliko iskustvo

Radi se o defenzivom veznom igraču odličnog pedigrea, za kojeg bi mogli kazati da je, kako se to voli kazati ‘kapitalac’. Zanimljivo, osim na poziciji defenzivnog veznog može igrati i na poziciji centralnog veznog. U razdoblju od 2012. do 2014. godine igrao je za Wolverhampton.

Podaci govore da je prošle sezone za Toulouse odigrao 10 utakmica, ali je bio izvan terena od 30. travnja 2016. do 11. prosinca 2016. imao je operaciju diskus hernije… Sad se, naravno, opet može zakotrljati priča zašto bi Dinamodoveo igrača koji je bio ozlijeđen i morao na operaciju? Zar im nije bilo dosta što su s jednim igračem iz Malija, Yacoubom Syllom, transfer završili na liječnikom pregledu? Nema tu nekih problema, mnogi su operirali diskus herniju i sasvim normalno nastavili igrati nogomet, Doumbia je sada, kako kažu naše informacije, posve zdrav te može bez ikakvih problema nastaviti karijeru.

Zakrpati bolno mjesto

Konačno, kao što je to napravio i Sylla, morat će obaviti liječnički pregled, a čovjek koji obavlja taj posao je liječnik Ivica Smodek, kod njega nitko ne može proći ako nije potpuno zdrav.

Dakle, ta priča oko mogućeg dolaska reprezentativca Malija nije uopće problematična sa zdravstvenog aspekta; ako ne zadovolji na liječnikom, vraća se tamo otkuda je došao, i nikome ništa.

Radi se o momku koji je visok 191 centimetar, težak 79 kilograma, kažu da je čvrst k’o stijena, pravi trkač maratonac, dosta brz, bez obzira na visinu. Informacije govore da se radi o pravom razaraču suparničke igre, ali isto tako i igraču jako dobre tehnike. Jer, to ćemo svakako ponoviti, može igrati i na poziciji centralnog veznog. Znači da nije samo destruktivac, već može itekako dobro asistirati, kažu da je precizan u pas igri, a može i – zabijati.

Komentari

komentara

« Povratak