DINAMO MOŽE IZRAVNO U LIGU PRVAKA AKO BUDE PRVAK! Evo što se sve mora poklopiti…

FOTO:

Svi već znamo kako UEFA radi veliki redizajn što se tiče Lige prvaka. Posljednji put tako veliku promjenu vidjeli smo davne sezone 1999/2000. kada su prvi put stavili famozni format sa osam skupina (sveukupno 32 klubova).

To se zadržalo sve do danas, a UEFA je očito morala napraviti drastičnu promjenu zbog konstantnih pritisaka od strane velikana koji su pričali o osnivanju Superlige. Najveća promjena zapravo je proširivanje sa 32 na 36 klubova koji će činiti jednu veliku skupinu. Svakoj će momčadi biti garantirano osam utakmica. A vjerovali ili ne, aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb i dalje ima šanse da se direktno plasira u Ligu prvaka!

Prije svega, posve logično, mora obraniti naslov prvaka u Hrvatskoj. Zatim mora navijati da čak tri kluba ne postanu prvaci svojih zemalja. Naime, jedno mjesto u Ligi prvaka rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. Jasno je da i SuperSport HNL spada u tu skupinu.

Ta tri kluba su Šahtar Donjeck (Ukrajina), Slavia Prag (Češka Republika) i Kopenhagen (Danska). Međutim, situacija nije bajna za klub iz Maksimira.

Naime, Šahtar mirno plovi prema titulu s obzirom da ima pet bodova više ispred kijevskog Dinama koji ipak ima utakmicu manje pa se tu možda i može nešto zakomplicirati. Do kraja prvenstva ostalo je osam utakmica.

Nešto bolja situacija je u Češkoj. Slavia ima bod manje od gradskog rivala Sparte i oni će odlučivati o prvaku Češke. Kopenhagen je sve dalje od titule u Danskoj jer nakon današnjeg poraza 1:2 ima pet bodova manje od Brondbyja.

Komentari

komentara

« Povratak