DINAMO NA JAPANSKI POGON: Dolazi i treći Japanac?!

FOTO:

U narednim satima trebali bi dobiti potvrdu kako je 24-godišnji japanski lijevi bek Takuya Ogiwara potpisao za Dinamo Zagreb. Aktualni hrvatski prvak tako će dobiti drugog Japanca u seniorskoj momčadi, a čini se kako bi mogao doći i treći.

Naime, bivši igrač Dinama, Mihael Mikić, otkrio je  razgovoru za Sportske novosti kako se u Japanu nalazi još jedan odličan igrač koji je sigurno materijal za Dinamo:

“Dinamo bi trebao pokušati dovesti još jednog Japanca, 28-godišnji Yasuto Wakizaka veznjak je Kawasaki Frontalea i uvjeren sam da bi odmah bio pojačanje! Odličan je igrač, može pokriti i ofenzivnu i defenzivnu poziciju u veznom redu, povremeni je reprezentativac Japana i posljednje je tri godine uvijek bio u najboljoj momčadi sezone. Igrač je koji radi razliku na terenu i sigurno bi Dinamu dobro došao.

Ne košta više od milijun eura i za uloženi bi novac Dinamo dobio odličnoga igrača. Istina, znam da Plavi trenutačno imaju “gužvu” u veznom redu, ali trebali bi razmisliti o tom transferu jer bi Wakizaka odmah bio pravo pojačanje. Neka me se pogrešno ne shvati, ali kad bih povukao neke usporednice, Wakizaka je po načinu igre japanski De Bruyne ili japanski Gündogan. Odlično iznosi loptu, izvrstan je asistent i opasan je u prekidu”, smatra Mihael Mikić.

Što se tiče lijevog beka Ogiware, za njega je kazao: “Vrlo je zanimljiv igrač, opasan je kad krene prema naprijed, ima dobru suradnju i smisao za igru, kao i osjećaj za ulazak u prostor. Dobar mu je i centaršut, svakako ima kvalitetu za igranje u Dinamu…”

Ostaje za vidjeti hoće li Dinamo poslušati Mikića i krenuti po Wakizaku…

Komentari

komentara

« Povratak