DINAMO NEĆE IMATI FILIJALU: Evo što će raditi Krznar i društvo!

FOTO:

Dinamo je odustao od partnerstva s Interom, ali i od mogućnosti partnerstva s nekim kubom iz Slovenije, ekskluzivno donose Sportske novosti.

Ili s bilo kojim drugim klubom. Radi se ovdje o B momčadi Dinama koju vodi bivši trener prve momčadi Damir Krznar. Pa, što će onda biti s drugom momčadi Modrih? Ostaje na okupu, neće se natjecati u ligi, nego će nastupati na raznim međunarodnim turnirima i igrati prijateljske utakmice.

Kao što vjerojatno znate, nakon što druge momčadi prvoligaških klubova više neće participirati u drugoligaškom natjecanju, Dinamo nije želio igrati Treću ligu.

Prvobitna ideja bila jest pronaći neki klub-partner kako bi talentirani dečki i oni koji se nadaju da bi jednog dana mogli igrati u prvom sastavu Dinama opet igrali drugoligaški nogomet. Ideja je bila da taj klub postane zaprešićki Inter, ali suradnja se nije dogodila. Modri imaju previše igrača u B momčadi, nije se jednostavno mogao pronaći model suradnje s bivšim ‘Divom iz predgrađa’ kojeg je kao trener trebao preuzeti Krznar.

Plan je bio da Dinamo u Inter pošalje do 10 igrača iz svoje druge momčadi koja više ne može igrati u drugom kvalitativnom rangu, ti bi igrači bili na dvojnoj registraciji, Dinamo bi ih mogao povući kad su mu potrebni.

Međutim, u Dinamu su odlučili da od te suradnje neće biti ništa. Objašnjenje zašto su Modri odustali nije stiglo, vjerojatno je jedan od razloga taj što bi moglo doći do problema, ako Inter kojim slučajem izbori HNL dogodine, tada ta suradnja više ne bi bila moguća. Tada je stigla ideja da se klub-partner pronađe u Sloveniji, baratalo se s klubovima Bravo i Celje, a razmišljalo se i posudbi igrača u više klubova, no po novim pravilima neće nijedan klub moći posuditi više od tri igrača drugom klubu.

A baš jučer je završio Al Abtal Cup, na kojem je mlada Dinamova momčad pod vodstvom Damira Krznara osvojila drugo mjesto izgubivši u finalu od Sportinga na jedanaesterce. Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije, cilj turnira bio je razvoj i promocija talentiranih igrača, kao i povezivanje klubova sudionika. Podsjetimo, Modri su na putu do finala u knock-out fazi pobijedili španjolsku momčad Valenciju, kao i Real Madrid u polufinalu prije nekoliko dana. Nakon tog turnira u Maksimiru je donesena odluka da se odustaje od bilo kakvog parnertva s drugim klubovima, te da se B momčad zadrži na okupu, te da u budućnosti igra takve i slične turnire, te prijateljske utakmice.

U plavom domu se svima sviđa kako Damir Krznar radi s tim dečkima, pa je zaključeno da nema nikakve potrebe za traženjem bilo kojeg kluba partnera. Ideja jest da Krznar razvija mlade dečke u Maksimiru, te kroz razne turnire i utakmice. Dinamo je dakle odlučio da ne rasipa klupsko blago. Jer ako bi igrače, tako misle u plavom domu, slao u neki drugi klub ili na posudbu na neke druge adrese, ne bio imao potpunu kontrolu. A evo to je Krznar izjavio nakon turnira na kojem je Dinamo bio drugi.

– Prije svega žeim zahvaliti organizatorima na sjajnom turniru koji nam je zaista trebao s obzirom na to da zbog epidemije koronavirusa nismo imali mogućnost igrati međunarodne utakmice. Pokazali smo da smo u mlađim kategorijama i dalje među samom elitom. Gledali smo protiv Sportinga podjednaku utakmicu u kojoj smo na početku mi dominirali, a na kraju oni. Sreća nas je pomazila do sada sto se tiče jedanaesteraca, ali danas nažalost nije. Čestitam Sportingu na osvojenom turniru. Mi se nemamo čega sramiti. Čestitam svojoj momčadi za cijeli turnir, dečki su dali sve od sebe i pokazali da na njih možemo ozbiljno računati. Ponosni smo na sebe jer smo bili rame uz rame pobjedniku turnira – kazao je Krznar

 

Komentari

komentara

« Povratak