DINAMO ODUŠEVIO NAVIJAČE: S četvoricom igrača potpisani ugovori!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb danas je s objavom na službenoj stranici itekako oduševio svoje navijače. Naime, četiri mladića su potpisala svoje prve profesionalne ugovore.

“Kreativni dvojac u sredini veznog reda, silovito desno krilo i perspektivni vratar… To je kvartet darovitih maksimirskih kadeta koji su ovih dana potpisali profesionalni ugovor s Dinamom i tako najavili blistavu zajedničku budućnost u plavom dresu.”, stoji na službenoj stranici.

Vratar Antonio Rajić, krilni napadač Tin Miljak i vezisti Sven Šunta i Tomas Baković parafirali su ugovor s klubom i time skrenuli pažnju na novi naraštaj darovitih regruta iz maksimirske akademije.

Šunta u svojim potezima ima „šmek“ prave „desetke“, motorika i angažman na takvoj su razini da praktički ordinira na svim dijelovima terena, a u školi ga smatraju jednim od najkreativnijih igrača u maksimirskom inkubatoru… Rođen je 7. svibnja 2007. u Celju i tek je ovih dana, dakle, navršio 16 godina. Prve je nogometne korake načinio u Krškom, a u maksimirski je klub došao 2020. kao 13-godišnjak. Istodobno ga krase i kreacija, ali i izražena motorika. Uz to što je jedan od najkreativnijih polaznika Dinamove škole, naglašeno je i motoričan, s iznimnim trkačkim sposobnostima. Sven se trenutačno nalazi u slovenskoj U-17 reprezentaciji s kojom će sljedećeg tjedna nastupiti na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Slične odlike vežu se uz Bakovića, također darovitoga veznjaka plavih, koji figurira kao razarač suparničkih akcija, ali i vrsni dribler sa sjajnim pregledom, dugom loptom, jasnom idejom u ofenzivi… Rođen je 29. ožujka 2007. u Zagrebu, a u Dinamovoj je akademiji od svoje 6. godine. Tomas se trenutačno nalazi na predpozivu Hrvatske reprezentacije do 17 godina kao i Tin Miljak te čekaju priliku da zaigraju na Euru sljedećeg tjedna.

Tin Miljak unosi energiju i prodornost na krilnim pozicijama. Kao ljevak nerijetko ordinira na desnoj strani iako se podjednako dobro snalazi i na lijevom krilu i u sredini, a osim nogometne finese uočljiv je i sa svojih 190 cm. Rođen je 17. rujna 2006. u Zagrebu, a Dinamu je pristupio u ljeto 2016. godine iz Hrvatskog dragovoljca. Ove sezone postigao je 13 pogodaka u Prvoj NL za kadete i ujedno je i prvi strijelac plavih.

Još je jedan rođeni Zagrepčanin dio ovoga plavog kvarteta – daroviti vratar Antonio Rajić. Rođen je 4. ožujka 2007., a u maksimirsku je akademiju došao još u predškolskom uzrastu. U međuvremenu je godinu i pol dana bio član NK Zagreb, a u Dinamo se vratio u ljeto 2019. Antonio je također pozvan u U-17 reprezentaciju Hrvatske s kojom će nastupiti na Europskom prvenstvu.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak