Dinamo pokazao koliko je zaradio u 2020. godini

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb danas je održao redovnu skupštinu kojojoj je nazočilo 62 od ukupno 80 članova skupštine.

Predsjednica uprave GNK Dinamo Vlatka Peras izvijestila je skupštinu o poslovanju u 2020. godini.

“Izvanredan sportski rezultat i plasman u grupnu fazu Europa lige rezultirao je odličnim poslovno financijskim rezultatom. GNK Dinamo je za 2020. godinu ostvario ukupni prihod u iznosu od 381.940.536,83 kune, ukupni rashod u iznosu od 379.132.302,84 kune, te ostvario bruto dobit u iznosu od 2.808.233,99 kuna. Glavninu rasta prihoda generiraju prihodi od prodaje roba i usluga, prihodi od Uefe s osnova solidarnih uplata, plasmana i rezultata u Uefinim natjecanjima te prihodi od prodaje i posudbe igrača”, rekla je predsjednica uprave Vlatka Peras.

Skupština i Nadzorni odbor kluba jednoglasno su prihvatili godišnje financijsko izvješće. Predsjednik kluba Mirko Barišić istaknuo je kako je glavni izvori prihoda iz transfera i nagrada za igranje u Europi koje daje Uefa.

“To je ono o čemu uvijek moramo voditi računa kad razmišljamo o egzistenciji Dinama. Zahvaljujem svim djelatnicima koji su uložili puno truda da se takvi rezultati ostvaruju, to je jako dobar temelj za budući rad,” kazao je osvrnuvši se i na temu stadiona.

“Stadion Maksimir je problem koji dugo neće silaziti s dnevnog reda, to je naša temeljna zadaća. Stadion je u vlasništvu grada i trebamo pričekati nove izbore za gradsku skupštinu, u nadi da će skupština prihvatiti da se pristupi realizaciji tog projekta. Stadion nije važan samo za Dinamo već ima i druge dimenzije, to mora biti ponos i ures grada, a naše funkcioniranje na stadionu od velike je važnosti. Nadam se da ćemo konačno pristupiti rješenju tog problema,” kazao je Barišić.

Komentari

komentara

« Povratak