Dinamo se oglasio nakon što je dogovorena gradnja novog stadiona na Maksimiru

FOTO:

Danas je postignut dogovor o zemljištu na kojem se treba graditi Dinamov stadion.

Vlada će potpisati dva sporazuma o razumijevanju, jedan s Crkvom, jedan s Gradom Zagrebom. Time je okončan višegodišnji spor s Katoličkom crkvom, koja će u zamjenu za zemljište dobiti deset lokacija na kojima trenutno nema crkvi.

Hrvatski prvak GNK Dinamo tim se povodom kratko oglasio na svojim društvenim mrežama: “GNK Dinamo s velikim zadovoljstvom pozdravlja današnji potpisani sporazum između Vlade Republike Hrvatske, grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije koji je riješio pravni problem oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru.

Ova važna suradnja otvara novo poglavlje za razvoj našeg kluba i omogućit će nam stvaranje modernog sportskog centra koji će služiti prije svega našem klubu, navijačima, građanima gada Zagreba, ali i cijeloj Hrvatskoj.”

Time bi se trebao riješiti 27 godina star spor oko zemljišta na kojem se nalazi sadašnji i na kojem bi se trebao graditi novi maksimirski stadion. Taj spor pokrenut je još 1997. godine, a sporazum, koji potpisuje Tomašević, u prosincu je usvojila Gradska skupština Grada Zagreba.

Komentari

komentara

« Povratak