Dinamo Zagreb posvetio tramvaj generaciji iz 1982….

FOTO:

Hrvatski nogometni prvak Dinamo nastavio je s kampanjom obilježavanja 40 godina od zlatne generacije ’82.

U ponedjeljak je u promet pušten posebno dizajniran tramvaj posvećen generaciji koja je osvojila naslov prvaka 1982. godine. Samoj svečanosti prisustvovali su “trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević, te Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Marijan Vlak, Rudolf Belin, Josip Čačković, Džemal Mustedanagić, Zvonko Marić i Gordan Mohor.

“Čestitam vam i zahvaljujem što ste imali refleks da na taj način potaknete svijest o tome koliko je 1982. bila važna za hrvatski nogomet. Kažem hrvatski nogomet jer Dinamo je bio od prvog dana hrvatski klub, a taj smo naslov osvojili u posebnoj atmosferi i stilu koji je dokazao da to nije bilo obično prvenstvo,” istaknuo je Blažević.

Predstavnici generacije u ugodnoj i veseloj atmosferi prisjetili su se starih vremena koje su zajedno ispisali u plavom dresu.

“Prekrasno izgleda, dirnuti smo, hvala našem Dinamu, ljudima iz kluba i gospodi iz ZET-a na ovoj akciji. Jedan sam od rijetkih koji se do kasna vozio tramvajem, čak i kad sam počeo igrati za prvu momčad. Auto školu sam položio tek u 30. godini,” otkrio je Marko Mlinarić.

“Čim sam ugledao tramvaj sjećanja su se vratila, ove fotografije vraćaju u prošlost i bude emocije. Mislim da je ova generacija zaslužila ovako nešto. Veliko hvala klubu, Upravi i predsjedniku Barišiću što su ovo napravili za nas. Ova momčad napravila je fantastičan rezultat što nije bilo jednostavno s obzirom na cjelokupnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji,” dodao je tadašnji vratar Marijan Vlak.

Komentari

komentara

« Povratak