Dinamova škola treća po produktivnosti u Europi

CIES Football Observatory predstavio je godišnju listu najproduktivnijih nogometnih klubova u Europi. Na toj listi, u kojoj je uključeno preko 30 europskih nogometnih liga, Dinamo je na prestižnom trećem mjestu.

Po definiciji krovne Europske nogometne organizacije (UEFA), igrači ponikli u nogometnoj školi smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine. Trenutna lista uračunala je igrače prvih momčadi koji su igrali u prvenstvenim utakmicama zaključno s 1. listopadom ove godine. Tako je Dinamo na visokom trećem mjestu s 55 igrača poniklih u nogometnoj školi Hitrec-Kacian, koji su igrali ove godine diljem europskih liga. Prvi na listi je nizozemski Ajax koji je ‘izbacio’ čak 72 igrača, dok je na drugom mjestu još beogradski Partizan.

Podsjetimo, CIES Football Observatory je istraživačka grupa u CIES-u (Međunarodnom centru za Sportske Studije). CIES je neovisan studijski centar smješten u Neuchatelu, Švicarskoj. Osnovan je 1995. godine kao zajednički projekt FIFA-e i sveučilišta Neuchatel.

1

Komentari

komentara

« Povratak