DINAMOVCI U ŠOKU: Evo tko je najavio odlazak iz Dinama!

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb napravio je sjajan potez kada je početkom listopada 2020. godine doveo Rasmusa Lauritsena. Danski branič stigao je iz švedskog Norrkopinga u transferu vrijednom 1.6 milijuna eura.

Vrlo brzo postao je standardan, igrao je vrlo dobro i čak je došao na korak do danske reprezentacije uoči Eura. Međutim, baš tog ljeta polako je počeo gubiti mjesto u Dinamu, bivao sve manje standardan, a ove je sezone kod Ante Čačića sasvim pao u drugi plan. I sada se priča o mogućem odlasku.

Da i sam razmišlja o tome potvrdio je Lauritsen u razgovoru za danski portal bold.dk, u kojemu je korektno, bez ljutnje ili razočaranja, opisao svoj trenutno status u Dinamu i priznao da bi volio promijeniti klub već sad.

“Osjećam da sam u najboljim godinama pa je sad vrijeme da puno igram i imam veliku ulogu u momčadi. Kad pogledate unatrag, ionako sam odigrao 15 utakmica i igrao sam u Ligi prvaka, tako da to nije katastrofa, ali osjećaj nije dobar, s obzirom na to da bih volio imati veću ulogu. i igrati svaki put, čak iu najvećim utakmicama.”, kazao je Laiuritsen i objasnio zašto je u zadnje vrijeme bio u drugom planu.

“Ovi koji su igrali umjesto mene su reprezentativci, a vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu kako je Hrvatska dobro prošla s mnogim našim igračima. Nije da ispred mene igraju loši igrači. Ne osjećam da sam lošiji nego što sam bio, ali naš sadašnji trener više vjeruje u ove koji sada igraju, dok je bivši trener, koji je i mene potpisao, vjerovao više u mene nego u njih. Tako je to kada igrate u velikom klubu s toliko talentiranih igrača na gotovo istoj razini.”

Dakle, volio bi otići iz Dinama?

“Nije tajna da se nadam da ću prijeći u klub na ovoj ili višoj razini. Naravno da mora biti na određenoj razini da bi imalo smisla otići, ali jasno je da želim igrati svaki vikend imati ulogu u momčadi kojom sam zadovoljan. Mislim da je ovo dobro vrijeme za obje strane. Imao sam mnogo fantastičnih iskustava u Dinamu, puno sam toga naučio, posebno kroz mnoge europske utakmice i prilagođavanje vrlo različitoj kulturi. Ostalo mi je još godinu i pol ugovora, a kako trener vjeruje u neke druge, bilo si logično da me puste ako se pojavi nešto što je svima zanimljivo.”

Komentari

komentara

« Povratak