U Dinamu su jako uzbuđeni: Guilherme je i službeno Plavi!

FOTO: gnkdinamo.hr

GNK Dinamo dogovorio je sve detalje s brazilskim Atletico Paranaenseom oko prelaska Marcosa Guilhermea u redove prvaka Hrvatske.

Riječ je o 21-godišnjem ofenzivnom igraču s preko 150 natjecateljskih utakmica i članu U-20 reprezentacije Brazila.

U Dinamu presretni

Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, članu mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru – rekao je Marijan Vlak, sportski direktor kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke.

– Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča – zaključio je sportski direktor.

Zadovoljstvo dolaskom mladog reprezentativca Brazila ne krije niti glavni direktor kluba Tomislav Svetina:  Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba.

Veliko pojačanje za napad na Rijeku

– Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea – poručio je direktor Svetina pa dodao za kraj: – Zahvalio bih svima u klubu koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog transfera, a pogotovo našem Marku Vukeliću Bimbu.

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a zatim će se u subotu pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo! – prvi je komentar novog igrača modrog kluba Marcosa Guilhermea.

Izvor: gnkdinamo.hr

Komentari

komentara

« Povratak