Disciplinski sudac objasnio zašto je žestoko kaznio Hajduk!

FOTO:

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer danas je kaznio Hajduk novčano u iznosu od 70.000 kuna te jednom utakmicom bez gledatelja, a u obrazloženju kao razloge za to naveo korištenje pirotehničkih sredstava i diskriminirajuće ponašanja domaćih navijača.

Mnogi kaznu opisuju kao prežestoku, a često se može čuti i da ona nije bila niti približno takva kada je na utakmici Rijeka – Hajduk došlo do incidenta u kojem su dva navijača domaćeg kluba utrčala na travnjak i fizički napala igrače i fizioterapeuta Hajduka.

“Vodio sam se isključivo Disciplinskim pravilnikom kojim su propisane kazne za prekršaj samo za utakmicu Hajduk – Osijek. Hajduk je kažnjen s obzirom na to da se ponovio prekršaj iz članka 88.”, rekao je Klakočer za Novu TV.

Članak 88., inače, odnosi se na diskriminaciju. Potom je objasnio razliku između primjera iz Rijeke i primjera iz Splita:

“Radi se o dva različita prekršaja koja nisu identična. Pravilnikom je propisano, konkretno za utakmicu na Rujevici, vodio sam se člankom 67. koji opisuje nerede na utakmici, dok se ovdje radi o članku 88. koji opisuje diskriminirajuće ponašanje. Čvrsto stojim iza svoje odluke, kao što sam stajao iza svih odluka. Žao mi je što se to dogodilo.”

NAVIJAČI DINAMA PORUČILI UPRAVI: “DOVEDITE JOŠ NJEGA I NAPADAMO LIGU PRVAKA!”

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak