DOKAZ KOLIKO JE NOGOMET NEOBIČAN: Hoće li se sutra dogoditi neviđeni scenarij u hrvatskom nogometu?

FOTO:

Prije točno tri mjeseca, bio je 19. veljače, Gorica je u posljednjoj utakmici 22. kola nadigrala Hajduk na Poljudu, ali nije joj to bilo dovoljno da izbjegne poraz, već 15. u prvenstvu.

Imali su Velikogoričani u tom trenutku i jednu pobjedu i šest remija, ukupno devet bodova na kontu te im je pretposljednji Šibenik, koji je dva dana ranije slavio u Koprivnici, bježao deset bodova. Sigurna zona je tada, realno, od Gorice bila udaljena 11 bodova, jer su Šibenčani bili bolji u međusobnim dvobojima i da bi se to promijenilo Gorici je u 30. kolu trebala pobjeda od minimalno tri razlike na Šubićevcu. Danas je to samo zanimljiv podatak iz davne prošlosti…

U posljednjih 13 kola Gorica je osvojila 12 bodova više od Šibenika, u njegovom domu slavila je s 4:0 i uoči pretposljednjeg HNL vikenda ove sezone stigla u dobitnu situaciju. Uoči 35. kola samo oni najfanatičniji navijači Šibenika vjeruju da će njihovi ljubimci i sljedeće sezone igrati u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj. Realnost Narančastih je ipak potonuće, ali još uvijek se mogu hrabriti mantrom “ako je Gorica mogla nadoknaditi minus 10, zašto mi ne bismo minus 2?”.

Ipak, Šibenik je danas pretrpio težak poraz na svom stadionu izgubivši od Osijeka 1:4 pa su sada jednom nogomet u drugoj ligi. A sutra Gorica ima sve u svojim rukama, ukoliko upišu pobjedu onda će i službeno ostati u elitnom društvu dok će Šibenčani postati član druge lige.

A kako Sportske Novosti prenose, velike su šanse da će Šibenik u finale Kupa protiv Hajduka ući kao drugoligaš! Naravno, to je neviđeni scenarij hrvatskog nogometa. Osim toga, nikada u povijesti hrvatskog nogometa nije bilo da drugoligaš predstavlja Hrvatsku u europskom nogometu. Teoretski i to je moguće ukoliko Šibenik kreira senzaciju te pobijedi Hajduk.

Iako se zna kako Šibenčani nisu ni podnijeli zahtjev za UEFA-inu licencu…

Komentari

komentara

« Povratak