DOLAZI NAM VELIKA PROMJENA: Evo kako će izgledati sljedeće prvenstvo!

FOTO:

Ugledni i uglavnom pouzdani portal ‘The Athletic’ danas je objavio veliku vijest u vezi FIFA Svjetskog prvenstva koje će se 2026. godine igrati u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Naime, za sljedeći Mundijal stižu nam velike promjene. Kako piše The Athletic, od 2026. godine će na prvenstvo ići 48 reprezentacija umjesto dosadašnje 32. U prvom će krugu biti 12 skupina po četiri momčadi, a dalje će proći sve prvoplasirane i drugoplasirane te osam najboljih trećeplasiranih momčadi iz skupina. Značit će to da će se igrati 104 utakmice u 39 dana.

Tako će FIFA dobiti još 40 utakmica na svom najvećem natjecanju. Dosad su se u formatu s 32 reprezentacije igrale 64 utakmice. Postojala je mogućnost i da se sve reprezentacije podijele u skupine s po tri momčadi, no izgleda da se od te ideje odustalo.

Od dodatnih 16 reprezentacija na svjetskom prvenstvu tri mjesta trebale bi dobiti azijske reprezentacije, četiri afričke, dva sjevernoameričke, dva južnoameričke, tri europske i jedno pacifička. Zadnji sudionik dobit će se međukontinentalnim razigravanjem. Europske kvalifikacije počet će u ožujku 2025. godine i trajat će godinu dana.

Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će prvo u povijesti koje će organizirati tri domaćina – Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada. Podsjetimo, dosad je jedino svjetsko prvenstvo koje nije imalo jednog domaćina bilo ono 2002. godine, koje se održalo u Japanu i Južnoj Koreji.

Komentari

komentara

« Povratak