DOLAZI REVOLUCIJA? Evo kako će se ubuduće igrati Svjetsko prvenstvo!

FOTO:

Nije tajna kako svjetska nogometna organizacija (FIFA) želi postaviti nove promjene u nogometu. No, koliko je to realno da će se ostvariti?

Sada se opet zakotrljala priča o Svjetskom prvenstvu, a za to je ‘kriv’ Gianni Infantino koji je otvorio je nekoliko intrigantnih tema na sastanku u Dohi. Naime, Infantino i čelnici FIFA-e nalaze se u Dohi gdje nogometna organizacija provodi dio vlastite studije o tome koliko je izvedivo i praktično održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

Premda je takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike (od članova Europske nogometne organizacije, Međunarodnog olimpijskog odbora…) Infantino je izjavio:

„Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju“, rekao je Infantino.

Brojni suparnici ovakve ideje prvenstveno ne žele od nečega „posebnoga kao što je Svjetsko prvenstvo i zato se, kao i Olimpijske igre, održava svake četiri godine“ učiniti nešto „posve obično“.

Uz ovu temu Infantino je spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.

„Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica“.

Komentari

komentara

« Povratak