DOTAKNULI SU DNO: Velikan je svijetu dao Ronalda, a sad je prvi put u povijesti ispao iz lige!

FOTO:

Slavni Cruzeiro, jedan od najlegendarnijih brazilskih, ali i svjetskih klubova, noćas je doživio katastrofu. Klub star 99 godina s armijom navijača od sedam milijuna ljudi prvi put je ispao u niži rang brazilskog nogometa.

Cruzeiro je sinoć imao zadnju šansu da se spasi debakla, igrali su doma protiv Palmeirasa, no izgubili su i ispali. Prvi put u povijesti. Točnije, od 1959., od kad se igra cjelovito prvenstvo u cijelom Brazilu, Cruzeiro je bio tek jedan od četiri kluba koji nikad nije ispao iz elitnog ranga. Od sinoć se time mogu pohvaliti samo Flamengo, Sao Paulo i Santos.

Klub iz Belo Horizontea dotaknuo je najnižu točku svog postojanja. Od 1921. do 1959. brazilski klubovi igrali su i lige svojih država (Liga Carioca, Paulista, Mineiro…), a Cruzeiro ni tamo nije ispao u niži rang od 1921.

Nakon Peleova Santosa 1976., Cruzeiro je bio prvi brazilski klub koji je osvojio Copa Libertadores. Po broju osvojenih naslova u nacionalnom prvenstvu Brazila s četiri pokala je šesti iza Palmeirasa, Santosa, Corinthiansa, Sao Paula i Flamenga. Po broju osvojenih Kupova Brazila najuspješniji je sa šest titula. Klupsko prvenstvo Južne Amerike je osvojio i 1997. pa s dvije titule dijeli četvrto mjesto s Flamengom i Gremiom. Po broju osvojenih bodova drugi je najuspješniji u povijesti brazilskog prvenstva s 2283 boda. Ispred je samo Sao Paulo s 2288. Po broju navijača je šesti najpopularniji u Brazilu.

U Cruzeiru je prve korake napravio Il Fenomeno, Ronaldo Luís Nazário de Lima, a dres slavnog kluba kroz povijest su nosili velikani kao što su Vava, Tostao, Nelinho, Dida, Sorin, Rogerio Ceni, Fred… Takav velikan je noćas ispao.

SJEĆATE LI SE KAD JE HARAO HNL-OM? ZABIO DVA GOLA BARCELONI PA ODUŠEVIO OBJAVOM

NIJE SVE TAKO CRNO: Evo kako se Lokomotiva našalila nakon teškog poraza u Osijeku!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak