DRAKONSKA KAZNA: Partizan dobio jednu od najvećih kazni u povijesti nogometa!

FOTO:

Srpski nogometni velikan Partizan Beograd posljednji put prvak je bio prije sedam godina. A čini se kako će još neko vrijeme čekati na titulu.

Naime, FIFA (svjetska nogometna krovna organizacija) odlučila je drastično kazniti ovaj klub iz Beograda. FIFA je odlučila kako je Partizanu postavljena kazna dovođenja igrača sve do početka 2026. godine, piše srpski Sport Klub.

Beogradski klub kažnjen je zabranom registracije novih igrača u sljedeća tri prijelazna roka zbog neisplaćenih dugova prema svom bivšem igraču Takumi Asanu, Japancu koji je za njih igrao od 2019. do 2021. godine.

Kazna je na snazi još od 17. travnja, ali sad ju je presudu potvrdio Sportski arbitražni sud u Lausannei, koji je naložio Partizanu da japanskom reprezentativcu isplati i sudske troškove. FIFA je prethodno procijenila da mu Beograđani duguju oko 460.000 eura.

Ipak, Partizan u bilo kojem trenutku može skinuti suspenziju ako riješi dug. U sličnoj je situaciji bio i prije dvije godine zbog dugovanja švicarskom Luganu za transfer Philippea Hollandera. Tada je također dobio 18-mjesečnu suspenziju, ali je brzo reagirao i normalno odradio prvi sljedeći prijelazni rok.

Komentari

komentara

« Povratak