DRAKONSKA KAZNA: Sportskom gigantu zabranjen nastup na Mundijalu u Katru 2022. godine!

FOTO:

Svjetska antidopinška agencija danas je svojom odlukom šokirala cijeli sportski svijet. Naime, WADA je suspendirala sportsku velesilu Rusiju koja tako u slijedeće četiri godine neće moći nastupati na velikim natjecanjima a to uključuje Olimpijadu u Tokiju te svjetsko nogometno prvenstvo u Katru!

Ruska Zbornaja se tako neće moći boriti za plasman 2022. godine u dalekoj zemlji šeika, razlog za ovakav potez WADA-e je taj što ruska antidopinška agencija nije htjela dostaviti nalaze istražiteljima početkom 2019. godine te su navodno manipulirali uzorcima. Rusi su sporne nalaze trebali dostaviti kao uvjet ukidanja prošlogodišnje suspenzije koja je glasila na tri godine, tada se 168 ruskih sportaša natjecalo pod neutralnom olimpijskom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. godine.

Kada ova zabrana stupi na snagu, Rusija ima opciju na žalbu u roku tri tjedna, to bi značilo da se ni jedan sportaš nemože boriti za medalje pod ruskom zastavom, ali ukoliko dokažu da nemaju veze s ovom velikom aferom, mogu se natjecati pod neutralnom zastavom kao što je bila situacija od prošle godine.

Zanimljivo, Rusija će ipak moći nastupiti na idućem europskom nogometnom prvenstvu čiji su jedni od domaćina, WADA ne podrazumijeva EURO pod velika natjecanja.

BOMBA NA POLJUDU: PROSLAVLJENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC I JEDAN OD „ĆIRINIH SINOVA“ POSTAJE SPASITELJ HAJDUKA!

SJEĆATE LI SE KAD JE HARAO HNL-OM? Zabio dva gola Barceloni pa oduševio objavom

 

Komentari

komentara

« Povratak