DRUGA STRANA LJUBAVI: Hajduk Split drastično kažnjen!

FOTO:

Disciplinski sudac Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz 20. kola HT Prve lige. Kažnjena su tri prvoligaška kluba, ali i trener Osijeka Nenad Bjelica, koji mora platiti 1000 kuna jer je isključen zbog nedoličnog ponašanja tijekom utakmice Hajduk – Osijek.

Od tri kažnjena kluba najgore je prošao Hajduk. Splitski klub kažnjen je “jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk – Osijek”, navodi se na stranicama Prve lige i pojašnjava:

“Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice.”

“Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine. Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine. U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane” na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje.”

Dinamo je kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava svojih navijača tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac – Dinamo, a klub Dragovoljac kao domaćin te utakmice s kaznom u iznosu 7000 kuna.

TUŽAN KRAJ GODINE: ANTI REBIĆU STIGLA GROZNA VIJEST!

Komentari

komentara

« Povratak