Drugoligaš: “Suđenje u Zagrebu je udar na Dalmaciju, ovo je sustavno gaženje…”

FOTO:

NK Dubrava je jučer na svojem terenu slavila protiv Croatije iz Zmijavaca s 2:1 u 8. kolu 1. Nogometne lige, drugog ranga hrvatskog nogometa. Gabrijel Čoko je doveo domaće u vodstvo u 49. minuti, a na 2:0 je povisio Robert Radić 12 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Marko Karamarko u 79. minuti.

Međutim, gosti su imali puno prigovora na suđenje. Na svojoj Facebook stranici izdvojili su dvije vrlo sumnjive situacije. U jednoj im je poništen pogodak zbog navodnog zaleđa kojeg, barem ako se može suditi po slici, nema. U drugoj situaciji branič Dubrave je igrao rukom u svojem kaznenom prostoru, ali sudac je pokazao kako je sve čisto. Zmijavčani su napisali odrješit proglas koji prenosimo u cijelosti.

Kao dugogodišnji nositelj sportske kvalitete i rada,ne samo Zmijavaca nego puno šireg prostora dužni smo reagirati kratkim osvrtom na današnje gostovanje u Zagrebu gdje smo igrali utakmicu 8.kola Supersport 1.NL protiv NK Dubrava Tim kabel, kojima ovom prilikom čestitamo na pobjedi.

Pitanje je možemo li današnji susret nazvati sportskim događajem ili jednim nečasnim nastupom suca Hrvoja Kurtovića. Nastupom koji ponovno stavlja mrlju i (ne)povjerenje na sudačku organizaciju kao i cijeli HNS.

Sustavno gaženje koje seže još od svima nam poznate prošle sezone gdje je sudac Kurtović bio jedna od isturenih figura po pitanju sudbine Croatie i dalmatinskog nogometa danas je doživjelo svoj vrhunac.

Kako bi bili objektivni, od niza situacija (konkretnije,njih 12) prilažemo vam dva isječka iz prvog poluvremena gdje nam je pri rezultatu 0-0 poništen pogodak radi zaleđa,a u istom poluvremenu nije dosuđen jedanaesterac – sami procijenite i donesite odluku.

Zmijavci su mjesto ponosnih ali i prkosnih ljudi,a kao takvi ove stvari nećemo tolerirati već ćemo na njih uvijek ukazivati i osuđivati. Croatia je klub koji ima svoju organizaciju i strukturu, dajemo poštovanje i respekt, ali isti očekujemo od strane svih. Iziđimo iz blata i budimo uzor mladima. Ovo danas nije bilo to!” stoji na stranici.

Komentari

komentara

« Povratak