DUGAČKA PUTOVANJA I TEŠKI PROTIVNICI: Vatreni u šest dana igraju čak tri utakmice, kakav sastav će Dalić imati na raspolaganju?

FOTO:

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji slijede zadnje utakmice u ovoj kalendarskoj godini. Vatreni će u studenom imati čak tri utakmice u razmaku od samo šest dana, prvo će imati prijateljsku provjeru protiv Turske 11. studenog. Zatim Dalićevim izabranicima slijede mnogo važniji dvoboji Lige nacija, Hrvatska 14. studenog gostuje kod Švedske te zaključno 17. studenog dočekuje Portugal.

Biti će to dugačka putovanja za naše reprezentativce koji će ukupno preletjeti oko 5000 kilometara! Velika većina igrača letjet će najmanje 1000 kilometara do Istanbula iz svojih klubova, a nakon toga moraju letjeti 2200 kilometara do Stockholma pa 1800 nazad do Splita. Takav ritam će sigurno ostaviti traga na fizičkoj spremi, Dalić je aktivirao pet pretpoziva i radi situacije s koronavirusom.

Andrej Kramarić se oporavio od zaraze ali s njim se vjerojatno neće riskirati, Ante Rebić još osjeća bolove u laktu iako je igrao u zadnjoj utakmici protiv Lillea pa je na pretpozivu. Pozive su tako dobili Čolak, Kalinić, desni branič Juranović, Pongračić te prvi puta Toma Bašić iz Bordeauxa.

Za očekivati je da će svi oni dobiti šansu protiv Turske dok će udarne snage izbornik sačuvati za završne dvoboje Lige nacija. Ostaje za vidjeti kakva će biti situacija sa prvim vratarom Livakovićem i Petkovićem koji nisu igrali za Dinamo protiv Wolfsbergera.

Dalić je istaknuo kako je prioritet ostanak u elitnoj skupini tako da će maksimalno ozbiljno pristupiti dvobojima.

Komentari

komentara

« Povratak