EKSKLUZIVNO: Evo kada kreće izgradnja novog Maksimira!

FOTO:

Već godinama slušamo razne priče o izgradnji novih stadiona u Lijepoj našoj. Posebice se to odnosi na Maksimir koji je glavna sprdnja u našem društvu. No, je li došao trenutak da se to napokon promjeni?

Naime, Sportske novosti ekskluzivno pišu kako kreće projekt stoljeća. U veliku pomoć dolazi ekipa iz UEFA-e. Radi se o velikoj akciji izgradnje i uređenja infrastrukture o kojoj su Sportske novosti već pisale. Po planu koji ne na stolu u UEFA-i Maksimiru bi se napravio novi stadion sa 32 tisuća mjesta.

Prije toga u Kranjčevičevoj ulici za 12 tisuća. Za potonji je potrebno devet mjeseci da se izradi dokumentacija, za Maksimir od zemljišta do papirologije sve zajedno godina i pol. Po najoptimističnijim procjenama radovi bi na Maksimiru krenuli 2024. godine, a još godina i pol nužna je da se sruši staro i podigne novo zdanje. Otvorenje bi bilo moguće 2025. ili 2026. godine.

U Zagrebu bi se na terenu Chromosa gradio kamp i Kuća nogometa, a veliki su projekti i izvan glavnog grada. Obnova Poljuda, krov na Rujevici, Drosini i u Varaždinu te što je posebno zanimljivo tri potpuno nova stadiona sa osam tisuća mjesta, dobrim dijelom montažni, u Koprivnici, Šibeniku i Zadru. Svaki bi bio u bojama svojeg grada…

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak