EMOTIVNI VELIKAN: Modrić otkrio što bi rekao šestogodišnjem Luki!

FOTO:

Luka Modrić ponovno je na krovu svijeta , a nakon osvajanja Zlatne lopte, najbolji igrač svijeta za France Football otkrio je kako najveću individualnu nogometnu nagradu ne smatra kao uzvrat Francuzima za Svjetsko prvenstvo.

“Svjetsko prvenstvo ili Zlatna lopta? Da mogu birati, definitivno bih više volio da sam osvojio SP. Uvijek govorim da su kolektivni trofeji najvažniji i uvijek bih individualnu nagradu mijenjao za trofej s Hrvatskom . No nažalost, ne mogu. To je tako. Ovo je za mene velika nagrada, ali da mogu, mijenjao bih je za SP”, odgovorio je Luka pa otkrio što bi rekao šestogodišnjem Luki za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku:

“Ne bih rekao previše. Samo da se ne brine. Borit ćeš se toliko puno da dođeš na ovu razinu, ali uspjet ćeš. Tvoj rad će ti se isplatiti. Jako sam ponosan.”

“Svi smo plakali, a ja nikako nisam mogao shvatiti da moga dragog dobrog djeda više nema. Pitao sam se mogu li biti ljudi oni koji su to učinili i zbog kojih moramo bježati.”

To su riječi malog Luke Modrića . Rukopis je, na ponos učiteljice, nevjerojatno čitljiv i uredan, a emocije tako duboke.

“Zadala sam im temu da opišu neki događaj koji je ostavio dojam na njih, uplašio ih ili rastužio… nešto što im izaziva jake emocije. On je pisao o tome kako mu je u ratu ubijen djed”, ispričala nam je Maja Grbić , Modrićeva učiteljica u prva četiri razreda Osnovne škole Krune Krstića u Zadru.

“Neki su je napisali u školi kao zadaćnicu, neki kod kuće kao domaći rad. Ali ja sam Lukinu pronašla i sačuvala, nadajući se da ću mu je imati priliku dati ako se vidimo”, dodala je učiteljica.

Knjiga “Luka Modrić: Sin rata” (Luka Modric: El hijo de la guerra) španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i Jose Manuela Puertasa, čiji je predgovor napisao Davor Šuker , i koja govori o Modrićevom odrastanju, predstavljena je 2016. godine.

“Život Hrvata je jedan prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga je pretvorio u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa. Na tom putu prešao je puno zapreka, od teškog djetinjstva izbjeglice u Zadru , usred rata na Balkanu”, navode autori u najavi.

Knjiga ima 208 stranica, a u njoj se nalaze mišljenja Modrićevih prijatelja, suigrača, novinara i trenera. Hrvatski veznjak došao je u kraljevski klub u ljeto 2012. godine iz londonskog Tottenhama . Autori knjige su sportski novinari izdavačke kuće Libertad Digital u čijem vlasništvu su istoimene internetske novine i radijska postaja.

Modrić se rodio u Zadru, a prvih pet godina proveo je u zaseoku Modrići kraj Obrovca. Ime je dobio po djedu Luki. Kad su Srbi napali Hrvatsku, Luka je s obitelji živio u obiteljskoj kući dok mu djeda nisu ubili četnici. Otac Stipe odveo je ženu i dvoje djece u Zadar i vratio se braniti Hrvatsku. Luka je to vrijeme proveo u izbjegličkim hotelima, a sa sobom je imao samo loptu. Kruži anegdota da je u jednom od hotela u kojem je odsjeo razbio više prozora s loptom nego srpske bombe .

Luka Modrić postao je prvi Hrvat sa Zlatnom loptom . Prekinuo je i desetogodišnji duopol koji su držali Cristiano Ronaldo i Leo Messi, niti jedan od njih nije se udostojio doći na svečanost dodjele jer su znali da neće osvojiti nagradu.

Modrić je osvojio najstariju i najprestižniju individualnu nagradu u povijesti nogometa, nagradu koju su osvajale legende poput  Di Stefana, Leva Jašina, Eusebija, Bobbyja Charltona, Besta, Beckenbauera, Cruijffa , Keegana, Platinija, Van Bastena , Matthäusa, Roberta Baggija, Stoičkova…

SJAJAN NOGOMETAŠ, JOŠ VEĆI ČOVJEK: „OVO JE POBJEDA ZA NOGOMET, ALI I ZA ONE IGRAČE KOJI SU ZASLUŽILI OVU NAGRADU A NISU JE DOBILI!“

JE LI OVO SVE? Pogledajte što je Real Madrid objavio zbog Modrića!

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak