Engleska je u šoku: Claudio Ranieri dobio otkaz u Leicesteru!

FOTO: Getty

Gotovo je! Claudio Ranieri više nije trener Leicester Citya! Tužnu vijest potvrdili su iz kluba, a navijači su podivljali putem društvenih mreža.

Je li Ranieri to zaslužio?

Talijanski stručnjak od danas više nije na klupi poznatih Lisica. Trener, koji je prošle sezone kreirao jednu od najljepših priča u modernom nogometu, danas je dobio tužnu vijest. Istina, Leicester je ove sezone potpuno podbacio, ali je li ovo hvala čovjeku koji je prošle sezone kreirao povijesnu sezonu za Leicester?

U tekućoj sezoni samo ih bod dijeli od 18. mjesta koje vodi u drugu ligu. Ranieri nije uspio probuditi svoje uspavane zvijezde, a u prvom planu misli se na Mahreza i Vardya. Izgleda kako je nestala prošlosezonska magija, a treba i dodati odlazak sjajnog Kantea u Chelsea.

Klub se zahvalio, ali navijači su na strani trenera

“Bila je ovo jedna od najtežih odluka u povijesti kluba. Morali smo prekinuti suradnju bez obzira na osjećaje koje osjećamo prema treneru. On je sjajan trener i motivator, mi ćemo mu uvijek biti zahvalni za sve što je napravio”, rekao je dopredsjednik Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Ipak, mora se priznati kako Claudio nije napravio najbolje poteze na tržištu. Potrošio je gotovo 90 milijuna funti na igrače koji se nisu pokazali kao pojačanja. U prvom planu misli se na Slimanija, Mendya i Musu, a već smo rekli kako je odlazak Kantea bio nenadoknadiv, jer radi se o svjetskoj klasi. Prošle sezone praktički je sam držao veznu liniju momčadi u pohodu na Premiership.

Treba istaknuti kako su navijači Leicestera bijesni na potez uprave. Čak i navijači diljem svijeta poželjeli su sve najgore Leicesteru te se toplo nadaju kako će klub već ove sezone završiti u drugoj ligi. Ovo što su napravili treneru ne ide im na čast. Danas si kralj, a već sutra ti okrenu leđa… Valjda tako treba biti u životu, pa tako i u nogometu.

https://nogometne-vijesti.hr/europski-nogomet/bravo-slavene-bilic-doveo-najjaceg-covjeka-svijetu/

Komentari

komentara

« Povratak