Engleski klubovi bili protiv ulaska španjolskog velikana u Superligu, a sada je otkriveno i zašto!

FOTO:

Projekt europske Superlige neslavno je propao, a sada pomalo na vidjelo izlaze brojni zanimljivi detalji.

Atletico je bio nepoželjan

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, talijanski Milan, Inter i Juventus te engleski Manchester United i City, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham klubovi su osnivači Superlige. Kao što je već poznato, ideja nije zaživjela zahvaljujući zajedničkom pritisku Uefe, Fife, nogometnih saveza, političara i navijača.

Prema najnovijim informacijama ni među spomenutim klubovima nije postojala sloga. Španjolski mediji javljaju kako je Atletico Madrid bio nepoželjan u natjecanju. Protiv Madriđana su bile ponajprije engleske momčadi, a navodno su razlozi ekonomske prirode.

Naime, Atletico, u usporedbi s ostalih jedanaest klubova ima slabu praćenost preko društvenih mreža i televizije, a nije zanimljiv ni gledateljima u Španjolskoj. Englezi su umjesto Atletica navodno željeli Sevillu.

Navijačima, igračima, ali i upravi Atletica ovo zasigurno nije drago čuti jer se radi o jednom od najvećih španjolskih klubova… Atletico je po deset puta bio prvak Španjolske i osvajač Kupa Kralja, tri puta je bio najbolji u Europskoj ligi te je tri puta bio finalist Kupa/Lige prvaka…

Komentari

komentara

« Povratak