ENGLEZI GA SE JOŠ SJEĆAJU IZ PORTSMOUTHA: „Koji Modrić? Robert Prosinečki je kralj hrvatskog nogometa!“

FOTO:

Engleski Daily Mail je u najavi sutrašnjeg okršaja Tri lava i Vatrenih usporedio dvojicu najboljih hrvatskih veznjak u povijesti, Luku Modrića i Roberta Prosinečkog.

Iako je veliki Žuti igrao tek jednu sezonu za Portsmouth, engleski mediji ga još veličaju i svrstavaju u najboljih 11 popularnih Pompeya u povijesti. Modrić je ove godine dosada pokupio sve nagrade što su bile u ponudi, ali uvijek drukčiji Otočani imaju svoje viđenje stvari.

“Koji Luka? Robert Prosinečki, a ne Modrić, još uvijek je kralj hrvatskog nogometa” – nema dvojbe za Daily.

„Bio je veznjak tipa Zinedinea Zidanea. Njegova igra vrvjela je piruetama, cruyffovskim okretima i arogancijom. Njegova želja da bude lukaviji od suparnika graničila se sa sadizmom”, tvrde poznate novine.

“Izvodio je slobodne udarce poput Davida Beckhama, a imao je snažan udarac te je znao zabiti iz velikih udaljenosti. Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević još uvijek se kaje što ga je ostavio na klupi u polufinalu s Francuskom. Nogometna povijest možda bi se drugačije pisala da je bio na terenu.”

Međutim, Prosinečki im je jasno poručio tko je zapravo najbolji…

“Ne postoji kut gledanja iz kojeg Luka Modrić ne zaslužuje ulogu najboljeg hrvatskog igrača u povijesti. Čak i ako trofeje ostavimo po strani, stil kojim igra i dominira u Realu je impresivan”, poruka je Roberta Prosinečkog za Daily Mail uz zanimljivu konstataciju:

„Da nisam pio, bio bih najbolji svjetski nogometaš!“ – podsjećaju na davnu izjavu bivšeg veznjaka Reala i Barce.

NETRPELJIVOST JE SVE OČITIJA: NEYMAR I CAVANI SE (PONOVNO) SUKOBILI I TO NA PRIJATELJSKOJ UTAKMICI!

Komentari

komentara

« Povratak