ENGLEZI TVRDE: Abramovič kupuje španjolskog velikana

FOTO:

Ruski oligarh Roman Abramovič proživljava najteže dane u profesionalnoj karijeri. Vlasnik Chelseaja jedan je od najvidljivijih protagonista ruske invazije na Zapadu, s obzirom na to da je vrlo blisko surađivao s državom i predsjednikom Vladimirom Putinom.

EU i Velika Britanija zamrznule su svu imovinu Romana Abramoviča koji se tako našao odsječen od većine svog bogatstva koje iznosi oko 6.5 milijardi funti. Kako piše tabloid Daily Mail, ovog tjedna stvari su postale toliko loše da je Abramovič od svojih bogatih prijatelja tražio da mu posude novac.

Ipak, iz Engleske stižu i vrlo zanimljive vijesti. Oni su preko izvora iz španjolskih medija potvrdili potencijalno ogromnu vijest za nogomet. Abramovič je u postupku prodaje Chelseaja, a onog trenutka kada zaključi taj posao i prekine sve veze s Otokom, sprema se kupiti španjolsku Valenciju.

Bivši prvak Španjolske i osvajač Kupa UEFA-e nalazi se u velikim financijskim problemima. U studenom je ubilježio minus od 31 milijuna eura za proteklu financijsku godinu, a projekcije govore da će ove godine stanje biti još gore s oko 36 milijuna eura minusa.

Vlasnik kluba, Singapurac Peter Lim, već je posudio klubu 40 milijuna eura, ali traži izlaz iz ove situacije i želi što prije prodati Valenciju. Miguel Zorio, španjolski poduzetnik, javno je izrazio interes te tvrdi kako je Valencia namjerno u medije pustila Abramovičevu ponudu.

Očekuje se da će nekad krajem ovog mjeseca Zorio održati presicu na kojoj će predstaviti svoju ponudu. “Peter Lim probao je prodati klub za 250 milijuna eura u London, ali nije uspio”, rekao je Zorio za lokalne medije pa dodao: “U zadnje vrijeme cure informacije o ponudama, i mojoj i Abramovičevoj.”

Nije poznato koliko točno iznose trenutne ponude koje su stigle Limu. Španjolski mediji špekuliraju o ciframa od oko 150 milijuna eura. Valencia je u nekoliko posljednjih sezona napravila velike rezove pa tako danas spada u donji dom lige kada su u pitanju izdvajanja na plaće igrača.

TUGA U NOGOMETNOM SVIJETU: UGASIO SE KULTNI TALIJANSKI KLUB!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak