ENGLEZIMA SE OVO NIJE DOGODILO GOTOVO 100 GODINA: Navijači žestoko vrijeđali izbornika…

FOTO: EPA/ANDREW YATES

Jučer je bio posljednji dan ovog ludog i definitivno nehumanog reprezentativnog ciklusa u sklopu Lige nacija. Gotovo sve reprezentacije morale su odigrati čak četiri utakmice u vrlo kratkom periodu.

U Ligi A, skupina 3 vidjeli smo možda i najveće iznenađenje ovosezonske Lige nacija. Naime, Mađarska je kao gost rasturila Englesku 4:0 usred Wolverhamptona. U čudesnoj večeri mađarskog nogometa strijelci su bili Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) i Daniel Gazdag (89).

Bila je to prva mađarska pobjeda na “Otoku” nakon davne 1963. godine kada je “Laka konjica” na Wembleyju deklasirala “Gordi Albion” sa 6-3. Tada je to bila prva pobjeda jedne strane momčadi protiv Gordog Albiona u engleskom nogometnom hramu. U drugoj utakmici Njemačka je slavila protiv Italije 5:2.

Mađari nakon četiri kola iznenađujuće vode sa sedam bodova ispred tri bivša svjetska prvaka. Njemačka je druga sa šest bodova, Italija ima pet, a Engleska je na dnu ljestvice s dva boda.

“Gotov si ujutro, nemaš pojma, treba te hitno smijeniti!”, vrištali su još na stadionu ogorčeni navijači Gordog Albiona prema Garethu Southgateu koji im je priuštio “international window” za zaborav. Ali, niti velika sramota i visok poraz neće smijeniti Southgatea, baš kao što ga nisu smijenili niti poraz od Hrvatske u polufinalu SP-a, odnosno izgubljeno finale Eura od Talijana tri godine kasnije.

A u skupini 4 Nizozemska je 3:2 pobijedila Wales, dok je Belgija u gostima svladala Poljsku 1:0.

Komentari

komentara

« Povratak