SENZACIJA PRVE KLASE: Drugoligaš ušao u Konferencijsku ligu!

FOTO:

Večeras su diljem Europe odigrane uzvratne utakmice Play-offa Europske lige i Konferencijske lige. Nažalost, ove sezone Hrvatska neće imati predstavnika u Europskoj ligi, a ni u Konferencijskoj ligi s obzirom da su Hajduk, Rijeka i Osijek ispali u kvalifikacijama dok naš jedini preostali predstavnik Dinamo Zagreb igra Ligu prvaka.

I kako to obično biva, tu i tamo se zna dogoditi pokoje senzacionalno ispadanje. E pa to smo vidjeli i večeras. Naime, švicarski drugoligaš Vaduz je senzacionalno izbacio austrijskog predstavnika Rapida iz Beča! Da stvar bude gora po Austrijance prva utakmica u Lihtenštajnu (Vaduz inače i predstavlja Lihtenštajn, ali se natječe u švicarskom nogometu jer dotična država nema svoje nogometno prvenstvo) je završila 1:1, dok su večeras izgubili na svom stadionu 0:1.

Junak utakmice svakako je 30-godišnji napadač Tunahan Cicek koji je zabio u 22. minuti jedini pogodak na utakmici. Gostima je uvelike pomogao branič Rapida, Kevin Wimmer, koji je u 35. minuti dobio izravni crveni karton. Vaduz je izdržao sve napade i tako došao do epske senzacije.

Koeficijent na pobjedu Rapida bio je svega 1.40, dok je pobjeda na Vaduz kvota negdje znala biti čak i sedam! Austrijanci su bili favoriti i u prvoj utakmici s obzirom da je koeficijent na njihovu pobjedu bio samo 1.60.

U preostalim utakmicama ne može se reći kako je bilo iznenađenja večeras…

Komentari

komentara

« Povratak