ESCOBAR ZA ŠPANJOLSKE MEDIJE: Trener Šibenika upozorio Villarreal na Dinamove snage i slabosti!

FOTO:

Trener Šibenika, Sergi Escobar, rođen je u neposrednoj blizini Villarreala. S obzirom da ga je posao doveo u Hrvatsku, španjolski mediji su ga tražili za mišljenje o Dinamu.

Villarreal je blagi favorit, ali…

Dinama večeras u četvrtfinalu Europa lige dočekuje španjolski Villarreal. Rođeni Španjolac, trener Šibenika, smatra kako momčad Villarreala čeka neizvjesna i teška utakmica.

„Dinamo je jako kvalitetna ekipa brzih igrača. Pun je reprezentativaca Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Villarreal stoga očekuje teška utakmica protiv momčadi koja se ne predaje i u kojoj svi igraju za ekipu.”, rekao je Escobar.

Španjolski je trener debitirao na klupi hrvatskog prvoligaša upravo protiv Dinama, s kojim je uspio izvući bod:

„Bio mi je to debi iz snova jer smo osvojili fantastičan bod protiv diva iz Hrvatske. Bila je to borba Davida i Golijata jer mi imamo jedan od najmanjih proračuna u ligi.“

Ipak, Escobar je upozorio sunarodnjake na Dinamo:

„Dinamo u sredini igra izuzetno dobro, ima igrače koji znaju s loptom poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, a uz to ima igrače koji stvaraju razliku poput Oršića, što je i pokazao protiv Tottenhama. Problem bi mogao biti izostanak Petkovića, referentnog napadača, no unatoč tome bit će opasan protivnik. Premda je Dinamo opasan iz protunapada također zna igrati s loptom, sposoban je držati loptu u posjedu.

Španjolski trener je detektirao i Dinamove slabe točke:

„Njegovi igrači su brzi, dobro kombiniraju u sredini, a krila se puno priključuju u napadu. Možda su njegovi stoperi najslabija karika u momčadi.“

Komentari

komentara

« Povratak