ESPN objavio favorite za osvajanje Svjetskog prvenstva: Evo gdje je Hrvatska!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska reprezentacija večeras od 20:45 otvara treći ciklus Lige nacija u Gradskom vrtu. Protiv Austrije će biti oslabljena neigranjem Gvardiola i Perišića zbog ozljeda te Livaje u Muse zbog korone. Hrvatska nakon Austrije već u ponedjeljak u Splitu dočekuje Francuze, nakon čega pretrpan raspored nastavlja 10. lipnja u Danskoj i 13. lipnja u Francuskoj.

Uoči početka Lige nacija, koja je krenula jučer, ESPN je na svojim društvenim mrežama objavio grafiku s 10 najvećih favorita za osvajanje nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se krajem ove godine igra u Kataru. Hrvatska se nije našla na tom popisu.

Najveći favorit za titulu svjetskog prvaka je Brazil (5.5), slijede (s podjednakim šansama) Engleska i Francuska (6.5), zatim Španjolska (9), Argentina (10), Njemačka (12) i Belgija (13). Tu su još tri europske reprezentacije, a to su Portugal (13), Nizozemska (13) i Danska (29).

Da će Hrvatska osvojiti naslov, tečaj je 70, prema kojemu bi upala među 15 favorita za naslov, otprilike na rub ulaska u top 10.

Podsjetimo, prvenstvo će otvoriti domaćin Katar i Ekvador 21. studenog u 14 sati po hrvatskom vremenu, a istog dana će na teren i aktualni viceprvaci Europe Englezi koji igraju protiv Irana. Idući dan igraju branitelji naslova prvaka svijeta Francuzi, a protivnik će im biti Peru, Australija ili UAE, ovisno o ishodu interkontinentalnog doigravanja.

Hrvatska reprezentacija izvučena je u skupinu F Svjetskog prvenstva u kojoj će igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu 23. studenog protiv Maroka, u nedjelju 27. studenog igra protiv Kanade, a posljednju utakmicu u skupini protiv Belgije.

Komentari

komentara

« Povratak