EUROPSKI VELIKAN LOVI OLMA: Evo koliko će pripasti Dinamu!

FOTO:

Svima je jasno kako će sjajni 24-godišnji Dani Olmo uskoro ostvariti spektakularni transfer, odnosno transfer života.

Podsjećamo, Dani Olmo je početkom 2020. godine prešao iz zagrebačkog Dinama u RB Leipzig u transferu vrijednom 29 milijuna eura što je postao najveći izlazni transfer Dinama u povijesti. No, uz još neke bonuse taj iznos bi se trebao povećati.

Španjolski reprezentativac je praktički odmah pokazao kako se neće predugo zadržati u dresu RB Leipziga jer su već nakon prvih šest mjeseci stizale razne ponude. Ipak, Olmo je u RB Leipzigu već tri godine što je za neke možda i predugo, ali posve je jasno kako se sprema transfer ove zime ili na ljeto.

Kako javlja El Nacional, na adresu RB Leipziga stigla je ponuda teška 60 milijuna eura za Danija Olma. RB Leipzig je ponudu navodno već zaprimio, a sada se čeka da u razumnom roku na nju i odgovori pisanim putem. Osim Uniteda, El Nacional piše da Olmo u ovom trenutku ima i ponudu Bayerna, ali ona nije službena.

Kada bi do ovog posla došlo, bila bi to sjajna vijest i za Dinamo. Hrvatski prvak je Olma prodao u Leipzig s ugovornom klauzulom prema kojoj ima pravo na 20% sljedećeg transfera. Podsjetimo, Leipzig je dosad Dinamu računajući bonuse platio između 29 milijuna eura za španjolskog ofenzivca.

Ako bi transfer iznosio 60 milijuna eura, Dinamu bi pripalo čak 12 milijuna, što bi bila sjajna zarada s obzirom na to da za nju ne bi morao prodati nikoga iz svlačionice. Sličan scenarij čeka Dinamo i u slučaju prodaje Joška Gvardiola.

Komentari

komentara

« Povratak