Evo kad će Dinamo dobiti novog predsjednika: Poznat je datum skupštine

FOTO:

Lista “Dinamovo proljeće” uvjerljivo je pobijedila na prvim povijesnim izborima u Dinamu.

Navijačka lista, koju predvodi Velimir Zajec, dobila je čak 88.9 posto glasova, dok je lista “Dinamo iznad svih” Otta Barića dobla tek 11.1 posto glasova. Tako će u novi saziv skupštine ući 25 ljudi sa Zajecove liste i 35 koje je tajnim glasanjem odabrao izvršni odbor.

Prema statutu kluba, izborna skupština mora se održati najkasnije do 11. ožujka. Kako doznajemo, ona će se održati u nedjelju, 10. ožujka u 12 sati u loži Maksimir na Dinamovu stadionu. Dinamo tog dana, od 17:30, dočekuje Slaven Belupo u 26. kolu SuperSport HNL-a.

Novi saziv skupštine birat će novog predsjednika kluba, a kandidati su aktualni predsjednik Mirko Barišić i Velimir Zajec, nositelj pobjedničke liste “Dinamovo proljeće”.

Za pobjedu na izborima potrebna je većina glasova skupštinara, odnosno 31 od 60 glasova. Ako rezultat bude 30:30, skupština je obavezna raspisati nove predsjedničke izbore u roku od 60 dana. Barišić je favorit na izborima jer je 35 članova novog saziva skupštine nominalnog njegovih, ali se lako može dogoditi da netko od njih podrži Velimira Zajeca.

Za analizu utakmice Napoli – Juventus kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak